Man går i chok: - Akkurat som hvis folk gik hen og trak bukserne ned foran en

Amnesty International har spurgt 4000 kvinder til deres oplevelser med chikane på nettet, og i Danmark oplever en stor andel tab af selvværd og frygt for at være aktive på de sociale medier i kølvandet på trusler..

Man går i chok: - Akkurat som hvis folk gik hen og trak bukserne ned foran en

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Isabel på 18 år får krænkende billeder på sin mobiltelefon hver anden dag. Tissemænd og seksuelle tilnærmelser giver den unge kvinde en trang til at flygte.

Isabel er 18 år, læser på VUC i Aarhus og har ikke tal på, hvor mange såkaldte dick pics og seksuelt krænkende billeder, hun har modtaget på sin mobiltelefon.

Det værste er ifølge den unge kvinde faktisk, at det er blevet normalt at opleve seksuelt krænkende billeder dukke op på telefonen, mens hun er på sit studie eller sammen med sine veninder.

Isabel blokerer afsenderne og melder krænkelserne til det sociale medie Instagram, men hun har endnu ikke meldt nogen af mændene til politiet.

- Jeg kommer til at bruge sindssygt megen negativ energi på det, og jeg gider ikke bruge tid på krænkelser. Men chikanen går mig på og giver mig trang til at flygte. Det er ikke det fedeste, når der ud af det blå kommer en tissemand op på ens mobiltelefon, mens man sidder et offentligt sted, forklarer Isabel, som ikke ønsker sit efternavn frem.

Isabel er aktiv på Instagram og andre sociale medier, men ikke mere end mange andre på hendes alder. Hun skriver til gengæld politiske digte om ligestilling og racisme - emner som ifølge undersøgelsen fra Amnesty International trækker krænkere til.

Men at blive offer kræver ifølge undersøgelsen og Isabels egne erfaringer fra omgangskredsen blot, at man er af hunkøn og har en profil på Facebook, Instagram eller Snapchat.

- Du kan spørge enhver pige, om de har oplevet det. Min veninders søstre på 12-13 år får også tilsendt seksuelt krænkende billeder og dick pics. Man skal bare være pige, konstaterer Isabell.

Du kan spørge enhver pige, om de har oplevet det. Min veninders søstre på 12-13 år får også tilsendt seksuelt krænkende billeder og dick pics. Man skal bare være pige.

Mellem 10 og 60 år

Isabel husker ikke, hvornår de seksuelle krænkelser på nettet begyndte, for de har været altid gennem de sociale medier, hun har været aktiv på, og krænkerne følger aktiviteten, som i hendes tilfælde nu er rykket over på Instagram.

Næsten hver anden dag får hun beskeder fra drenge og mænd mellem 10 og 60 år om, at "de vil komme ud over hendes bryster", at "hun har en god røv", eller at "de vil kneppe hende".

- Chikanen kommer ofte fra drenge, som er noget 13-15 år-agtigt. Men de er i alle aldre. Jeg bliver urolig og får fysisk ubehag ved dick pics, når en tissemand dukker op på mobiltelefonen. Man går i chok. Akkurat som hvis folk gik hen og trak bukserne ned foran én, forklarer Isabel.

Man går i chok: - Akkurat som hvis folk gik hen og trak bukserne ned foran en

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce