Malingkastet mod Fogh kostede 113.000 kr


Malingkastet mod Fogh kostede 113.000 kr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ERSTATNING:De to aktivister, der overfaldt statsministeren med maling, skal betale Folketinget et nyt tæppe. Prisen lyder på 113.000 kroner
De to unge mænd, der i marts 2003 overfaldt statsministeren og udenrigsministeren med maling i Folketinget, skal betale folkestyret godt 113.000 kroner til et nyt gulvtæppe.

Københavns Byret afgjorde i går, at to aktivister skal betale beløbet som erstatning for et gråt tæppe, der blev ramt af røde malingpletter under malingoverfaldet i Folketinget. De to ville højst anerkende et krav på godt 49.000 kroner.

Ud over de 113.000 kroner skal de to unge også skrabe yderligere 20.000 kroner sammen i sagsomkostninger.

De to mænd blev straffet med henholdsvis tre og fire måneders fængsel for overfaldet i Folketinget. Forskellen skyldes, at den ene ved en anden lejlighed angreb den daværende borgmester i Farum Peter Brixtofte.

:De to aktivister mødte ikke op til domsafsigelsen, og det var heller ikke muligt at få en kommentar fra deres ferierende advokat, Claus Bergsøe.

Hele tæppet skiftet

Dommer Steen Mejer Hansen følger i dommen stort set alle Folketingets påstande. Aktivisterne mente, at det ikke var nødvendigt at udskifte hele tæppet på i alt 134,5 kvadratmeter, idet malingpletterne kun ramte et betydeligt mindre areal. Men dommeren lægger til grund, at en fuldstændig udskiftning af tæppet var nødvendig, da en "delvis udskiftning som følge af mønsteret i tæppet og bevægeligheden i det organiske materiale ikke kunne gennemføres."

I erstatningen på i alt 113.782,75 kr. indgår udgifter til afrensning af vægge, træværk og gulve og af- og genmontering af en skranke for at udskifte tæppet under den. Det var nødvendigt at flytte skranken for at kunne lægge tæppet i ubrudt vævning, fastslår dommeren.

Taxibon'er og jakkesæt

Dertil kommer overarbejdstimer og taxibon'er til tapetserere. De lå på knæ og gned på tæppet i et forsøg på at fjerne malingen, og derfor skal aktivisterne erstatte udgifter til to par arbejdsbukser, påsyning af knælommer, en t-shirt og en polo-shirt. De skal betale for nye børster til en tæpperensemaskine og et el-kabel til maskinen, som blev slæbt gennem malingen.

Endelig skal aktivisterne erstatte et jakkesæt til Venstres pressechef Mikkel Faurholdt. Han fik maling på sættet, da han greb ind ved episoden og har krav på erstatning, fordi hans reaktion af dommeren anses for "naturlig og nødvendig".

Malingkastet mod Fogh kostede 113.000 kr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce