Maj gav mere end udløsning

Maj Christensen arbejdede i ti år som sexarbejder. Hun mener, at det er en stor fejl, hvis politikerne på Christiansborg kriminaliserer kunderne eller afskærer plejepersonale fra at hjælpe handicappede med at få kontakt til en sexarbejder.
Foto: Kristian Juul/Scanpix

Maj gav mere end udløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som sexarbejder har Maj Christensen skabt glæde for mange handicappede - godt hjulpet på vej af plejepersonalet

Forspillet er ikke altid lige romantisk, når en sexarbejder kommer ud til en handicappet, men forløbet bliver langt bedre, hvis plejepersonalet kan hjælpe med at skabe kontakten.

Det oplevede 42-årige Maj Christensen flere gange i de 10 år, hvor hun arbejdede som sexarbejder og jævnligt var ude til handicappede, inden hun for omkring to år siden stoppede og nu i stedet laver netværksarbejde for sexarbejdere.

- Jeg havde for eksempel en kunde, hvor jeg først skulle have en arm- og benprotese af, inden vi kunne gå i gang med det seksuelle, og når man ikke har prøvet det før, så er det altså rart, at der er en, der lige kan fortælle, hvordan man gør det, forklarer Maj Christensen.

Plejepersonalet kan også hjælpe med andre praktiske forhold, som hvordan man bruger en lift til at få den handicappede fra en stol over i sengen.

Tæt på en kvindekrop

Tit er ansatte på institutionerne dog hele forudsætningen for, at de handicappede kan få besøg af en sexarbejder. Det kan være, hvis den handicappede ikke kan tale og derfor ikke selv kan stable en aftale på benene.

Et forbud mod at bruge offentligt ansatte som mellemled, ville dermed afskære nogle handicappede fra meget mere end en kort seksuel ydelse, ifølge Maj Christensen.

- De fleste har et behov for berøring, at blive nusset og selv at få lov at berøre kvindebryster og baller. Mange gange fylder den menneskelige kontakt i sengen mere end lige selve udløsningen, forklarer hun.

At nå dertil kræver dog tillid mellem den handicappede og sexarbejderen, og Maj Christensen følte, at en plejeansat kunne være med til at skabe en tillid til, at hun ikke ville overskride den handicappedes grænser, men udfylde netop deres behov.

Inden for sexbranchen er nogle sexarbejdere specialiseret inden for handicappede, mens andre aldrig tager en handicappet som kunde.

Fra halvgrå til glad

Maj Christensen havde ikke handicappede som speciale, men i de 10 år hun var sexarbejder, udgjorde de en fast del af kundekredsen.

En af de ting hun særligt husker ved de besøg var den umiddelbare reaktion fra de handicappede.

- Når du kommer ind, sidder de og er grå og kedelige, men når du så går derfra en time senere, lyser de op, de kan smile og glæder sig, til du kommer igen, fortæller hun og husker det som en af glæderne ved jobbet.

- Bare det at mærke, at du har rykket et menneske ud af en grå trummerum gør, at det også er utroligt berigende for mig, husker hun.

Maj Christensen savner arbejdet, men kan ikke fortsætte på grund af helbredet.

Maj gav mere end udløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce