Konservatives politiske ordfører giver på Facebook Alternativets leder, Uffe Elbæk, skylden for en tegning af Lars Løkke Rasmussen i nazi-uniform, bragt i britiske The Guardian. Satiretegningen er en kommentar til regeringens nye og meget omtalte lovforslag med en lang række udlændingestramninger, der netop er vedtaget i Folketinget.

Den konservative, fynske profil og politiske ordfører Mai Mercado går på sin Facebook-side til frontalangreb på Alternativets leder, Uffe Elbæk.

Mai Mercado giver den tidligere radikale minister skylden for den tegning, som den britiske avis The Guardian bragte onsdag som kommentar til en netop vedtaget lov, der blandt andet giver de danske myndigheder ret til at tage værdier fra flygtninge, som kommer til landet.

Tegningen forestiller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), iklædt noget, der minder meget om en nazistuniform, samt en grisehale i hånden.

Mai Mercado mener, at Uffe Elbæk bevidst har skabt et forkert billede af Danmark i udenlandske medier med citater som "det er som et ekko fra 30’erne” og kommentarer om, at regeringens asylpolitik får ham til at tænke på Hitler-Tysklands behandling af jøderne.

I en opdatering onsdag eftermiddag skriver hun direkte henvendt til Uffe Alternativets leder:

"Du har et ansvar for at formidle det rigtige billede af Danmark, når folk, som ikke kender vores land, vores regler eller kan vores sprog, spørger, hvad der sker. Men du har din egen agenda. Uffe Elbæk: Du er denne krises Ahmed Akkari."

Det sidste med henvisning til Ahmed Akkari, der under Muhammed-krisen rejste rundt i Mellemøsten og opildnede til had mod Danmark.

Din taktik virker, Uffe Elbæk. Nu har du i et stykke tid været omrejsende i at levere billeder af Danmark som 30'ernes...

Opslået af Mai Mercado på 27. januar 2016

Over for Fyens.dk forklarer Mai Mercado, at hun er oprigtigt bekymret over, at nogle har interesse i at skade Danmarks ry i udlandet.

- Det er i BBC, Wall Street Journal og måske tre-fire andre internationale medier, jeg nu har set ham udtale sig på den her måde. Uden at nævne at andre lande eksempelvis også har foranstaltninger med selvfinansiering for flygtninge. Det forstår jeg simpelthen ikke. Det er ensidig og fordrejet, som Akkari gjorde det under Muhammed-krisen, og vi risikerer, at det eksploderer mellem hænderne på os, siger hun.

Er det ikke sådan at være politiker, at man beskiver sagem ud fra sit eget udgangpunkt?

- Det her handler om at sige noget grimt om Danmark i udlandet. Det ender med at skade landets ry.


Men hvis han nu synes, det minder om 30’ermes Tyskland?

- Det må jo stå for hans egen regning. Det er en malpalceret strategi for et parti, der slår sig op på at være garant for en god tone i politik.

Fyens.dk har også forsøgt at få en kommentar fra Alternativets Uffe Elbæk, men han har ikke været til at træffe.

Populistiske bøller

Bedømt på kommentarerne til hendes opslag, er det en kritik, der deler vandene. Men ikke alle forstår Mai Mercados udfald. Deriblandt Niels Erik Olsen, der skriver:

" I klarer det glimrende selv Mai Mercado. Ytringsfrihed gælder kun dem i er enige med. I opfører jer som populistiske bøller."

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
7
Gør grin med Mai Mercado: Alt er Uffes skyld

Gør grin med Mai Mercado: Alt er Uffes skyld

Elbæk afviser nazisammenligninger i udenlandske medier

Mercado bliver æresmedlem af KU i Odense

Mercado bliver æresmedlem af KU i Odense