Det fynske folketingsmedlem er vært på konference om ytringsfrihed på Christiansborg lørdag, hvor blandt andet Muhammed-tegneren Lars Vilks kommer.

- Vi afholder arrangementet, fordi vi har et ønske om at kunne debattere frit. Og så er det vigtigt, vi gør det, fordi Lars Vilks er blevet et symbol på ytringsfriheden.

Sådan siger konservative Mai Mercado forud for årsdagen for attentatet mod Krudttønden med en international konference om kunst og ytringsfrihed lørdag. Arrangementet, som Lars Vilks Komiteen har stablet på benene, foregår på Christiansborg og på deltagerlisten er flere af personerne, som var til stede på Krudttønden. Blandt andet den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks. Komiteen har inviteret Mai Mercado.

Sætter sine spor

Formålet med konferencen er ifølge den Konservative folketingspolitiker at reflektere over, hvad det var der skete den 14. februar 2015, hvor Omar el-Hussein skød og dræbte Finn Nørgaard og Dan Uzan. Og selvom både medier og andre politikere har brugt masser af tid og spalteplads på refleksion, så mener Mai Mercado, at morgendagens arrangement på Christiansborg er anderledes.

- Det er dagen før etårsdagen for attentatforsøget. Og der er flere af deltagerne i konferencen, som var med på Krudttønden. Jeg er helt sikker på, at det vil sætte sig sine spor. Både i diskussionerne og i stemningen på konferencen, siger hun og slår samtidig fast, at hun ikke frygter for sikkerheden.

- Det er netop på grund af sikkerheden, vi afholder mødet på Christiansborg. Alle konferencedeltagere kommer igennem en metaldetektor og bliver scannet, siger Mai Mercado.

Foruden Lars Vilks kommer også kunstkuratoren Agnieszka Kolek, den tidligere direktør for Sotheby's, Peter Batkin og billedekunstneren Uwe Max Jensen.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Forsvarer i terrorsag: Min klient har optrådt forkert

Forsvarer i terrorsag: Min klient har optrådt forkert

OVERBLIK: Terrorsagen mod fire formodede hjælpere

OVERBLIK: Terrorsagen mod fire formodede hjælpere

Søgning på svensk tegner skal bevise terrortiltalts uskyld