Det Konservative Folkeparti på Fyn genvalgte i dag, lørdag, fynske Mai Mercado som spidskandidat til det kommende folketingsvalg. Og skulle der blive udskrevet valg, imens politikeren er på barsel, kommer datteren med på tur.

Politisk ordfører i Konservative Mai Mercado er lørdag blevet genvalgt som spidskandidat for Konservative ved det kommende folketingsvalg.

- Jeg er glad for at være genvalgt som spidskandidat. Jeg kan ikke forestille mig at være opstillet andre steder end på Fyn. Det er her, jeg får min inspiration og styrke, fortæller hun kort efter mødet.

Mai Mercado venter sit andet barn med manden Christopher Mercado, og parrets datter ventes at ankomme til sommer.

Skulle der bliver udskrevet valg, imens Mai Mercado er på barsel, bliver der ikke ændret på planerne, lover Mai Mercado.

- Jamen så kommer min datter med rundt, når vi fører valgkamp. Måske ikke til alle debatterne, men så til alt det andet. Det er jo set før. Og så er der jo også en mand, der kan træde til. Vi har også begge vores forældre på Fyn, der gerne vil hjælpe til, fortæller hun.

Mai Mercado har faktisk allerede forberedt sig på, at der pludselig kan blive udskrevet valg.

- Liberal Alliance har jo truet med at trække stikket. Så det bliver spændende at se.

Stort netværk

Genvalget af den fynske politiker glæder blandt andre storkredsformand og politisk leder for Konservative i Region Syddanmark, Lasse Krull.

- Med sit flotte genvalg og fremgang i personlige stemmetal ved folketingsvalget i sommer, hvor Mai personligt fik 49 procent af alle stemmerne, der faldt på konservative, så er vi glade for, at Mai fortsat er spidskandidat. Mai er fynsk, lokal og ved, hvad der rører sig. Hun har et stort netværk og god føling med de sager, der optager fynboerne, siger han.

På generalforsamlingen blev Lasse Krull genvalgt som Storkredsformand. Lasse Krull er i forvejen politisk leder for Konservative i Region Syddanmark.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.