Magtkamp splitter Venstre


Magtkamp splitter Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PARTI-SPLID: Carsten Abild og andre struktur- modstandere i amtsrådet duer ikke i regionsrådet, mener "reform- fløjen". Amts- formand og næst-formand går

En magtkamp truer med at splitte Venstre på Fyn. Den mangeårige amtspolitiker Carsten Abild og de øvrige venstrefolk i Fyns Amtsråd bør ikke sidde i det kommende regionsråd for Fyn og Sydjylland (Region Syddanmark), mener "reformfløjen" i Det fynske Venstre.

Samtidig er den interne uenighed om strukturreformen hovedårsag til, at både amtsformand Torben K. Jørgensen og næstformand Aase Lundsgaard forlader deres poster på delegeretmødet i april.

Forkerte signaler

Venstres regionstilhængere er utilfredse med, at amtsrådsgruppen enten er lunkne eller - som Abild - direkte modstandere af strukturreformen, der afliver amterne til fordel for fem store regioner. Anført af Brobys borgmester, folketingsmedlem Erling Bonnesen, vil "reformfløjen" nu arbejde på at finde regionsråds-kandidater, der ikke i ord og handling har sat hælene i.

- Det nytter ikke noget med alle de tilbageskuende betragtninger. De sender forkerte signaler til sønderjyderne. I regionsrådet skal vi have folk, som vil sætte turbo på udviklingen, og som helhjertet går ind for Region Syddanmark, siger Bonnesen.

Carsten Abild kalder det uacceptabelt, at "reform-fløjen" nu forsøger at trænge modstandere og skeptikere af strukturreformen ud.

- Der er tradition for debat i Venstre, og den frihed skal vi beholde. Vi kan beskylde den anden fløj for at sluge alt, hvad der kommer fra Christiansborg, men når stregen er trukket, ser alle fremad. Det er under al kritik at antyde noget andet, siger Abild.

Med "regionsfløjen"s offensiv er den interne splid i Venstre om strukturreformen blusset op efter et års "våbenhvile" - også i organisationen.

Både formand og næstformand befinder sig på "bevaringsfløjen", og Aase Lundsgaard erkender delvis, at hun føler sig presset ud.

- Når vi er i mindretal i forretningsudvalget, så kan man jo roligt sige, at arbejdsvilkårene ikke har været de bedste, siger Aase Lundsgaard.

Torben K. Jørgensen besluttede allerede for længe siden at trække sig. Men han erkender, at det sidste år ikke har været sjovt.

- Der er blevet lavt til loftet, siger han.

Indtil nu er to nye formandsemner i spil, nemlig formand for Middelfartkredsen Jan Løvendahl samt Erik Klint Andersen, der efter mange års ansættelse i udenrigstjenesten nu driver en gård på Sydvestfyn. Begge tilhører "reformfløjen".

Mens Løvendahl har sagt ja til at stille op til formandsvalget - dog med det lille forbehold, at Bonnesen har opfordret ham til at kandidere til regionsrådet - så er Erik Klint Andersen stadig i overvejelsesfasen. Hans ståsted i debatten er der dog ingen tvivl om.

- Det fører ikke til noget at se bagud, siger Erik Klint Andersen.

Magtkamp splitter Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce