Mænd i kø efter gaver i dag

Mange mænd har bevaret deres ur-instinkter, fra da de gik rundt som jægere for nogle tusinde år siden. De har et tunnelsyn, der gør, at de er bedst til at koncentrere sig om én ting ad gangen. Det forklarer antropolog og hyggeforsker Jeppe Trolle Linnet fra Syddansk Universitet.
Foto: colourbox.com

Mænd i kø efter gaver i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ur-instinkter og traditioner tvinger mænd til at udsætte julegaveindkøbene til sidste øjeblik.

Det kan ikke blive jul uden en ordentlig omgang panik. Og den bryder ud i dag, når tusindvis af mænd stormer butikkerne for at finde de jule-gaver, de lige så godt kunne have købt for længe siden.

I lingeributikken Tryde Andrés forventer man i dag en fordobling af omsætningen i forhold til en almindelig god dag.

- 23. december er den dag på året, hvor der er flere mænd end kvinder i butikken, fortæller butiksindehaver Pernille André.

Men mændene kan faktisk ikke gøre for, at de altid er for sent på den med julegaverne, siger antropolog og hyggeforsker Jeppe Trolle Linnet fra Syddansk Universitet.

Gamle kønsroller

- Julen er en tid, hvor man falder tilbage i gamle kønsroller. Når det handler om hjemmeliv og sociale netværk, er kvinder dominerende. Derfor får de købt gaver i december. De hygger sige ligefrem med det, mens mænd udsætter det, siger Jeppe Trolle Linnet.

En anden forklaring på, at det netop er i dag, mange mænd må til kasseapparaterne, er, at de har bevaret deres ur-instinkter fra da de gik rundt som jægere for et par tusinde år siden. De har et tunnelsyn, der gør, at de er bedst til at koncentrere sig om én ting ad gangen.

- De mænd, vi ser i Magasin dagen før jul, har travlt og ved, hvad de går efter - det ved vi også. Derfor har vi ekstra bemanding i lingeri- afdelingen, siger direktør Astrid Nielsen.

En af dem, der går efter samme julegave år efter år til fruen, er Søren Christensen.

- I løbet af året køber min kone mest almindeligt undertøj, og til jul giver jeg hende så det lidt mere specielle og lækre, siger Søren Christensen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag.
Fakta
- Julen er en tid, hvor man falder tilbage i gamle kønsroller. Når det handler om hjemmeliv og sociale netværk, er kvinder dominerende. Derfor får de købt gaver i december. De hygger sige ligefrem med det, mens mænd udsætter det.

Mænd i kø efter gaver i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce