Madspild - et globalt problem


Madspild - et globalt problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi smider en tredjedel af alle verdens fødevarer i skraldepanden

Den danske organisation Stop Spild Af Mad fik en cadeau af de helt store, da de blev bedt om at tale til FNs Fødevare- og Landbrugsorganisationers (FAOs) kongres i sidste uge.

På kongressen blev der sat fokus på madspild, der ifølge en ny rapport ”Global Food Losses an Food Waste” er katastrofalt højt. En tredjedel af verdens mad produceres direkte til skraldespanden.

Global udfordring

Den samme tendens gør sig gældende i Danmark, hvor vi hvert år smider mad i ud til en værdi af 16 mia. kroner. Det har Stop Spild Af Mad sat fokus på i Danmark blandt andet med happenings og senest ved at udgive en kogebog med opskrifter, hvor danskerne kan lære at udnytte alt det, de køber ind. Derfor er Stop Spild Af Mad også nævnt i FAOs nye rapport.

- Vi er lidt stolte af, at vores frivillige initiativ nu står i en FAO-rapport. FN anerkender, at vi danskere er blevet bevidste om madspild. Det er en stor ære at sætte Danmark i et positivt lys og tale på konferencen foran toppen af FAOs fagfolk, politikere og tunge internationale beslutningstagere i fødevarebranchen, siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Hun skrev også under på en FAOs nye erklæring om madspild.

Madspild - et globalt problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce