Madsen søgte på halshugning timer før møde med Wall

Politiet har tidligere meldt ud, at hverken Peter Madsens eller Kim Walls telefoner er fundet under efterforskningen, men alligevel har man haft mulighed for at granske Madsens adfærd på mobilen. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2018

Madsen søgte på halshugning timer før møde med Wall

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet har haft succes med at genskabe en sikkerhedskopi af Peter Madsens iPhone, som ellers er forsvundet.

Ubådsbyggeren Peter Madsen søgte på sin telefon sig frem til video med halsoverskæring af kvinde, samme dag som han mødtes med Kim Wall, fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen torsdag i Københavns Byret.

Politiet har tidligere meldt ud, at hverken Peter Madsens eller Kim Walls telefoner er fundet under efterforskningen, men alligevel har man haft mulighed for at granske Madsens adfærd på mobilen.

- Det er lykkedes for politiet at genskabe en sikkerhedskopi af Peter Madsens iPhone frem til klokken 08.23 den 10. august. Altså 10 timer inden han havde korrespondance med Kim Wall, og 19 timer inden han og Wall sejlede ud fra Refshaleøen, fortæller Buch-Jepsen.

Ifølge anklageren har Peter Madsen fundet frem til videoen ved at søge på ordene "beheaded" (halshugget), "girl" (pige) og "argony" (formentlig skulle der være søgt på "agony", som betyder lidelse).

Videoen skulle være en blandt mange videoer af ægte kvindedrab, som Peter Madsen ifølge politiets og anklagemyndighedens opfattelse har set og tilmed gemt på sin computer.

- Videoen viser en kvinde, som ligger og raller, mens hun får halsen skåret op, fortæller Jakob Buch-Jepsen.

Sådanne videoer er nok ikke allemandseje. Men i sig selv er de næppe ulovlige at besidde. Alligevel er de interessante i sagen mod Peter Madsen.

I anklageskriftet står der nemlig, at Kim Wall muligvis døde ved overskæring af halsen. Den påstand bygger på fund ved obduktionen. Her fandt man to snitsår på Walls hals. Sårene sad over det sted, hvor hovedet var skilt fra resten af kroppen.

Ifølge retsmedicinerne, så ville sårene - hvis de blev påført et levende menneske - kunne føre til døden i form af en hurtig forblødning.

Men dødsårsagen er ikke fastslået med sikkerhed.

Muligvis er Wall blevet kvalt. I hvert fald har obduktionen af hendes lunger vist, at de har skader, som kan opstå ved overfyldning af lungerne - skader, man ser ved kvælning.

Ifølge Jakob Buch-Jepsen vil det også være et tema i sagen, hvorvidt Peter Madsen har interesseret sig for spidning af kvinder. Og det tyder noget ifølge anklagemyndigheden på.

For på Madsens computer er der ud over videoer af halshugninger og hængninger fundet videoer af kvinder, som bliver spiddet i underlivet.

En del af anklagen mod Peter Madsen drejer sig netop om, at Kim Walls underliv skulle være blevet mishandlet af Peter Madsen.

Senere torsdag skal Peter Madsen afgive forklaring i sagen. Sagen fortsætter frem til slutningen af april, hvor der ventes dom.

FAKTA: Her er de seneste års livstidsdomme i Danmark
Der skal typisk mere end ét drab til, at danske domstole straffer forbrydere med fængsel på livstid.

Ikke desto mindre mener anklagemyndigheden, at Peter Madsens påståede drab på Kim Wall er så brutalt, at netop livstid den rigtige straf.

Her er et overblik over de seneste års domme til livstid i Danmark:

2017: Vestre Landsret: 49-årige Christian Andersen for drab på Hanne Pedersen samt efterfølgende tyveri og ildspåsættelse. Andersen havde tidligere dræbt en anden kvinde.

2017: Retten i Svendborg: 26-årige Alexander Jensen idømmes livstid for at have skudt sin gravide ekskæreste og hendes nye kæreste i april 2016 på Langeland.

2017: Retten på Frederiksberg: Ian Ramm Hansen, der er medlem af Bandidos, for at have skudt tre unge personer tidligt om morgenen 11. november 2015. Torsdag eftermiddag afgør Østre Landsret ankesagen.

2016: Østre Landsret: Den 23-årige Asbjørn Haferbier for drab på to mænd i en grusgrav i Sorø.

2016: Vestre Landsret: Peter-Thue Rudgaard for under en ferie i Tyskland at sætte ild til bilen med sine to døtre på bagsædet.

2016: Højesteret: Jørgen Saugsted for drab på advokat Anders Lindholt og forsøg på at dræbe sin tidligere svigersøn.

2012: Vestre Landsret: Andreas Linnet og Jonas Melchior Hansen for drab på 68-årige Elke Mamsen og hendes voksne søn Hans i Møgeltønder.

2011: Københavns Byret: Den såkaldte Amagermand, Marcel Lychau Hansen, for to drab og seks voldtægter.

2011: Retten i Lyngby: Morten Skipper-Pedersen for drab på sine tre børn på to, otte og ti år i Birkerød.

2011: Østre Landsret: Steen Lassen for drab på sin hustru og parrets to børn i Greve.

* Gennemsnitligt sidder livstidsdømte indespærret i 15-16 år.

* Nogle dømte ender imidlertid med at tilbringe betydeligt længere bag tremmer. Palle Sørensen, der i 1965 dræbte fire politifolk, kom eksempelvis til at sidde i næsten 33 år, før han kom ud af fængslet.

* Flere nuværende livstidsdømte har ligeledes afsonet mere end 30 års fængsel. Blandt dem Naum Conevski, der i 1985 blev dømt for at dræbe to tilfældige drenge på Amager.

Kilder: Kriminalforsorgen, Ritzau.

Madsen søgte på halshugning timer før møde med Wall

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce