Madpakkeordning først til næste sommer


Madpakkeordning først til næste sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madordningen i de danske børnehaver og vuggestuer skal først være klar om halvandet år.

Danske småbørnsforældre kan godt indstille sig på at skulle smøre madpakke et pænt stykke tid endnu.

Efter januars madpakkekaos, der endte med at gøre regeringens madordning frivillig, udskydes fristen nu for, hvornår kommunerne senest skal i gang med madordningerne. Det oplyser ministeriet i et brev til kommunerne, skriver dknyt.dk.

Egentlig skulle kommunerne senest til nytår være klar med madordninger til alle børn. Nu skal kommunerne først til sommer næste år tilbyde at lave en madordning, som forældrene i den enkelte institution kan bestemme, om de vil være med eller ej.

- Lovforslaget om de nye regler om et sundt frokostmåltid i daginstitutioner forventes fremsat i Folketinget i begyndelsen af april måned med forventet vedtagelse i slutningen af maj måned 2010, skriver indenrigsminister Karen Ellemann til kommunerne.

I daginstitutioner, hvor madordningen allerede er i gang eller på budgettet, skal forældrene også senest vælge til eller fra 30. juni 2011.

Frem til nytår kan kommunerne, der allerede har en madordning, stadig indkræve en forhøjet takst for maden svarende til 30 procent af udgifterne til en plads i børnehaven. Men efter nytår skal forældrene til gengæld kun betale den pris, madordningen rent faktisk koster. Og hvis de fravælger en madordning, betaler forældrene kun 25 procent af udgifterne.

Madpakkeordning først til næste sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce