Madanmelder: - Gode chancer for en stjerne til flere fynske restauranter

Ole Troelsø til velgørenhedskonkurrencen "Top Dog Charity" i august sidste år. Han er formand for Danske madanmeldere.(Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017)

Madanmelder: - Gode chancer for en stjerne til flere fynske restauranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inspektører fra Guide Michelin har med stor sandsynlighed besøgt Fyn i 2017. Det kan udløse en stjerne til en eller flere fynske restauranter, vurderer formand for Danske Madanmeldere Ole Troelsø.

I dag kan der forekomme om ikke stjerneregn så i hvert fald stjernenedslag på Fyn.

Det er nemlig dagen, hvor Guide Michelin offentliggør, hvor der i år falder stjerne til de restauranter inspektørerne fra guiden har besøgt i løbet af året.

Ole Troelsø, formand for Danske Madanmeldere, der selv er anmelder for avisen Børsen, mener i hvert fald, at flere fynske køkkenchefer kan være heldige at få anerkendelse fra inspektørerne fra Guide Michelin i form af en stjerne eller omtale denne gang. Han er overbevist over, at inspektørerne har haft blikket mod Fyn i 2017.

- Restauranten The Balcony har offentliggjort, at de er inviteret med til offentliggørelsen mandag. Sidste år så vi, at inspektørerne havde været i Aarhus og i Vestjylland. Derfor er det oplagt at forestille sig, at de nu har været på Fyn, siger han.

Han peger på flere andre oplagte fynske kandidater som Falsled Kro, Lieffroy, Pasfall, Sortebro Kro og Rudolf Mathis.

- Der er flere restauranter på Fyn, der er dygtige og leverer produkter, der er til en Michelin-stjerne, siger Ole Troelsø.

Restaurant The Balcony er blevet inviteret til dagens præsentation af Michelin-guiden for Danmark og de øvrige nordiske lande. Arkivfoto.
Restaurant The Balcony er blevet inviteret til dagens præsentation af Michelin-guiden for Danmark og de øvrige nordiske lande. Arkivfoto.

Det afgørende besøg

Det afgørende, når inspektørerne bestemmer sig for, om en restaurant skal have en af de eftertragtede stjerner, er, at alt står knivskarpt.

Det dur ikke at servere en varm ret på en kold tallerken. Valget af drikkevarerne skal være nøje afstemt. Og selvom betjening, stil og interiør ikke har noget at gøre med kokkekunst, skal det være med til at løfte besøget til det perfekte.

- Samtlige serveringer skal have kant, og de skal ville noget. Der må ikke være tomgang - alt skal stå skarpt, siger Ole Troelsø.

Han har netop selv anmeldt The Balcony i Odense. En anmeldelse, der i fredags blev delt på hans Facebook-profil med ordene:

"Jeg vil gerne sige, at hvis ikke The Balcony får en stjerne mandag, så tror jeg virkelig ikke, at inspektørerne har spist der."

Han begrunder det statement med, at køkkencheferne på restauranten i Odense formåede alt det, der skal til.

- Der var en betjening, man sjældent finder. Der var en stil og en nerve, der bare kørte. Og så stod de 19 serveringer skarpt fra ende til anden, fortæller Ole Troelsø.

Godt for gæstelisten

Restauranter, der bliver udstyret med en Michelin-stjerne, kan være med til at sikre restauranter på Fyn flere gæster i nærmeste fremtid, vurderer formanden for Danske Madanmelder.

- Det betyder meget for en egn. Henne Kirkeby blev lagt ned, efter kroen fik to stjerner. Det er især de steder, hvor det inkluderer et ophold, det har ekstra meget betydning for. Som for eksempel Falsled Kro, siger han.

Det er dog langtfra sikkert endnu, hvad der rammer Fyn i dag.

En ting er dog sikker: Det vil ikke være alle de danske eller fynske restauranter, som er en stjerne værd, der får en.

Der er adskillige restauranter i Danmark og specielt i København, der tidligere har fortjent en stjerne, men aldrig har fået. Men niveauet her i landet er så stærkt, at det er svært. Kommer du til Italien eller et andet land, kan det også være, at en restaurant med Michelin-stjerner ikke lever op til det danske niveau.

Man kan sige, at en stjerne i Danmark er mere værd end andre steder, siger Ole Troelsø.

En anden sag er det, at det også kræver et besøg af inspektørerne fra guiden, der tilsyneladende måtte ringe forgæves til Falsled Kro, der var fuldt booket, lyder rygtet.

Madanmelder: - Gode chancer for en stjerne til flere fynske restauranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce