På Restaurant Lieffroy i Nyborg serverer de skarp mad hele aftenen på et ekstremt højt niveau, mener Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide.

Lørdag aften var Bent Christensen, redaktør på Den Danske Spiseguide siden 1978, på besøg hos Restaurant Lieffroy i Nyborg, hvor han blandt andet fik lokal jomfruhummer og kalvebrisler.

- Jeg er målløs, hvis Michelinguiden har været på Lieffroy uden at give en stjerne - ja, de kunne roligt give to, lyder det fra ham.

- De kan umuligt have været forbi.

Guide Michelin

Michelinguiden giver hvert år fra et til tre stjerner til særligt gode restauranter.Tre stjerner gives til en restaurant, der er "værd at rejse efter"

To stjerner til restauranten, der er "en omvej værd".

Og tre stjerner, er en "rigtig god restaurant i sin kategori".

Stjernerne tildeles ud fra fem kriterier: råvarernes kvalitet, håndværket, dvs. smag og tilberedning, personlighed, noget for pengene og kvalitet over tid.

Kilde: www.michelin.dk

Ifølge ham er niveauet meget højt på den franske resturant med de danske råvarer, når man ellers ser på, hvem der har modtaget stjerner af Michelin, som rangerer verdens bedste restauranter med et til tre stjerner.

- Niveauet er usigeligt højt. De udvælger danske topråvarer, som de tilbereder så skarpt og disciplineret. Også alt det, men normalt ville sige, ikke var noget særligt at lave, er yderst velsmagende. For eksempel har hver en kartoffel ikke har fået et sekund for meget, de har alle fået hver sin individuelle behandlng, siger Bent Christensen.

Bedre og bedre

Det har også en stor betydning for Bent Christensen, at det høje niveau holdes hele aftenen, hvor der godt kan være en tendens til, at energien i restauranternes køkkener er højest først på aftenen.

- Der kommer nye selskaber hele aftenen, og det stiller nogle umenneskelige krav til kokkene. Det er sjældent på det niveau i en hel menu, som det er på Lieffroy. Det kræver viljestyrke i køkkenet, og de kører ikke på rutinen, siger han.

Lieffroy har haft plads i Bent Christensens Den Danske Spiseguide i flere år.

- De har altid været gode, så det er ikke, fordi de går fra at være kedelige til at være fantastiske. Men man kan sige, at de er gået fra 96 til nu at være oppe på 100.

Et fund

Selvom Den Danske Spiseguide ikke vurderer mad ud fra priser, så vil Bent Christensen gerne sige, at det er billigt at spise hos Lieffroy, hvor en treretters menu koster 395 kroner.

- Det er et fund for de penge. Jeg har lige været på trestjernede restauranter tre steder i Tyskland, og mad- og betjening var ikke en større oplevelse, men det var dyrere, siger han.

  • Af: