Måling tyder på ja fra FOA

Fynske medlemmer af FOA varmede op til strejken den 15. april. Alt tyder nu på, at et flertal stemmer ja til forliget.
Foto: Yilmaz Polat

Måling tyder på ja fra FOA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOA's medlemmer ser ud til at stemme ja til ny overenskomst. Dermed kan de strejkende sygeplejersker og pædagoger stå alene tilbage

Sosu'er, pædagogmedhjælpere og dagplejere stemmer efter al sandsynlighed ja til det overenskomstforlig, som deres forbund Fag og Arbejde (FOA) og Kommunernes Landsforening indgik 5. maj.

To tredjedele af de FOA-medlemmer, der allerede har stemt eller ved, hvad de vil stemme, takker ja til forliget, viser måling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 blandt 403 kommunalt ansatte FOA-medlemmer. Kun hver tredje siger nej.

Stor afstand

Dermed er afstanden mellem ja- og nej-siden så markant, at der skal et massivt stemmeskred til, hvis resultatet skal vende, inden urafstemningen lukker på onsdag den 28. maj.

Holder A4-målingen stik, kan forbundsformand i FOA Dennis Kristensen tegne sig for en kæmpe triumf, mener arbejdsmarkedsforsker og lektor ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen.

FOA lagde nemlig hårdt ud med lønkrav på 15 procent i begyndelsen af forhandlingerne om overenskomst og afviste de 12,8 procent, størstedelen af de offentligt ansatte accepterede.

Med et forlig med en gennemsnitlig lønforhøjelse på 13,4 procent kunne man godt have forventet et nej, fordi mange medlemmer havde sat næsen op efter mere, mener Flemming Ibsen.

- Men FOA har altså i modsætning til BUPL medlemmerne med sig, siger han.

Bliver det et ja til FOA's forlig på det kommunale område, er Flemming Ibsen ikke i tvivl om, at der vil komme et regeringsindgreb over for de strejkende sygeplejersker og pædagoger. Det vil ske, inden Folketinget går på sommerferie 12. juni.

Resultatet af FOA's urafstemning offentliggøres 29. maj, altså torsdag. (ritzau)

Måling tyder på ja fra FOA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce