Måling: Venstre rejser sig efter Løkkes rejsesag

Måling: Venstre rejser sig efter Løkkes rejsesag
Foto: POLFOTO/Mathilde Bech

Måling: Venstre rejser sig efter Løkkes rejsesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre er højdespringeren i ny meningsmåling. Blå blok er i front med 92 mandater mod 83 til rød blok.

Efter et stort dyk i meningsmålingerne og fokus på formand Lars Løkke Rasmussens rejser på første klasse for bistandsmidler er Venstre igen solidt placeret over valgresultatet fra september 2011.

Det viser en ny meningsmåling fra Voxmeter for Ritzau, som giver Venstre en vælgeropbakning på 28,6 procent af stemmerne mod 26,7 procent ved det seneste folketingsvalg.

For to uger siden, lige før Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde beklagede at have rejst for dyrt som formand for klimaorganisationen GGGI, ramte Venstre et lavpunkt på 26,1 procent i en Voxmeter-måling.

Styrkeforholdet mellem de to fløje i dansk politik er dog uændret i forhold til for 14 dage siden med 92 mandater til partierne i blå blok og 83 mandater til partierne i rød blok.

I blå blok er Dansk Folkeparti således faldet tilbage fra 16,9 til 15,2 procent af stemmerne over de seneste to uger. Også Liberal Alliance og De Konservative er gået lidt tilbage til 5,2 og 3,1 procent, hvilket stort set udligner Venstres fremgang.

I rød blok er både Socialdemokraterne og SF gået marginalt frem i de sidste to uger til henholdsvis 22,9 og 6,9 procent af stemmerne.

Omvendt er det tredje regeringsparti, De Radikale, faldet tilbage til 7,2 procent af stemmerne, hvilket er partiets dårligste resultat i en Voxmeter-måling siden folketingsvalget i september 2011.

Enhedslisten har ikke flyttet sig i de seneste uger og står fortsat til 10,4 procent af stemmerne.

En anden måling fra Voxmeter viser, at Løkke og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) står næsten lige, når vælgerne skal vurdere, hvem der er bedst egnet til at være statsminister.

22,2 procent peger på Løkke, mens 21,8 procent holder på Thorning. Til sammenligning er der dog hele 43,9 procent, der svarer "ved ikke" på spørgsmålet om, hvilken partileder der er bedst egnet til at lede landet.

1051 repræsentativt udvalgte danskere har svaret i meningsmålingen, der er foretaget i perioden 28. oktober-2. november. Den maksimale usikkerhed på målingen er +/- 2,7 procentpoint.

Måling: Venstre rejser sig efter Løkkes rejsesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce