Måling: Venstre dykker til laveste niveau siden valget


Måling: Venstre dykker til laveste niveau siden valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre smider tre mandater til Socialdemokraterne i ny Voxmeter-måling. Rød blok henter ind på blå blok.

Efter en uge med dårlige sager klæbende til partiformand Lars Løkke Rasmussen indkasserer Venstre en vælgerlussing i en ny Voxmeter-måling udarbejdet for Ritzau.

På bare en uge er Venstre gået tilbage fra 30,1 til 28,4 procent af stemmerne, hvilket er det laveste niveau i en Voxmeter-måling siden folketingsvalget 15. september 2011.

Det svarer til, at Venstre har smidt tre mandater, som omvendt er faldet lige ned i favnen på Socialdemokraterne.

Med en vælgeropbakning på 22,5 procent kan Socialdemokraterne glæde sig over den bedste måling siden januar i år, selvom der fortsat er et stort forspring at indhente for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af rød blok.

Mens regeringspartierne, S-SF-R, og Enhedslisten står til 82 mandater, så ville blå blok få 93 mandater, hvis der var folketingsvalg nu.

Hos de øvrige partier i Folketinget er der ikke nogen store udsving i forhold til for en uge siden.

Venstres tidligere regeringspartner, De Konservative, har det dog også svært i øjeblikket. De Konservative træder et skridt nærmere spærregrænsen i den nye måling med en vælgeropbakning på blot 2,7 procent.

Målingen er foretaget i en uge, hvor Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har været i søgelyset med flere negative historier om luksusrejser på første klasse, dyre sko til 2000 kroner og anonyme beskyldninger i skattesagen.

Blandt andet har Ekstra Bladet afdækket, hvordan Løkke har brugt over en million kroner på sine rejser som formand for den internationale klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI), som årligt modtager 90 millioner kroner i danske bistandsmidler.

Voxmeter-målingen baserer sig på telefoninterview med 1027 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover i perioden 7.-13. oktober. Den maksimale statistiske usikkerhed er på 2,8 procentpoint.

Måling: Venstre dykker til laveste niveau siden valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce