Måling: Thorning er tæt på valgresultatet

Helle Thorning-Schmidt kan formentlig takke Lars Løkke Rasmussens rejselyst og forhold til skopriser for, at S går frem for første gang siden folketingsvalget.
Foto: Robert Wengler

Måling: Thorning er tæt på valgresultatet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens Socialdemokraterne rykker frem, mister Venstre vælgere. Løkkes møgsager får en del af skylden.

For første gang siden folketingsvalget tager Socialdemokraterne med statsminister Helle Thorning-Schmidt i spidsen et stort spring frem i meningsmålingerne og nærmer sig nu samme niveau som i 2011.

I en ny meningsmåling foretaget i denne uge af Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten står Socialdemokraterne til at få 24,2 procent af stemmerne. På valgdagen for to år siden fik partiet 24,8 procent.

- Det er uhyre interessant. Vi har selvfølgelig til gode at se, om det er en enlig svale, eller om trenden viser sig at holde i andre målinger. Men bevægelserne her er til at tage og føle på, siger valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes opbakning hos vælgerne er dog mindre i den nyeste Gallup-måling foretaget for Berlingske. Her får Thorning-holdet 20,2 procent af stemmerne.

Fælles for de to meningsmålinger er også, at Venstre falder tilbage. Gallup sender oppositionspartiet tilbage til 2011-niveauet med 27 procents opbakning blandt vælgerne, mens Rambøll/Analyse Danmark melder om 26,7 procent i dagens måling.

Venstre har ellers ligget stabilt over de 30 procent gennem længere tid, og meningsmålingerne bør give anledning til bekymring, mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Tilbagegangen er en konsekvens af, at Venstre har stået svagt i flere politiske forløb. Det har kostet partiet, at der frem til landsmødet var stor uklarhed omkring, hvad Venstre mener med nulvækst.

- Samtidig er det en periode, hvor Lars Løkke Rasmussen har stået i spidsen for nogle møgsager, hvor han er blevet beskyldt for at være et luksusdyr og en rejsekonge. Det er der nogle vælgere, der straffer Venstre for, siger Thomas Larsen til Berlingske.

Venstre kan dog trøste sig med, at blå blok stadig har et samlet flertal ifølge begge meningsmålinger.

Måling: Thorning er tæt på valgresultatet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce