Måling: Opbakning til Thorning sætter bundrekord


Måling: Opbakning til Thorning sætter bundrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilslutningen til Socialdemokraterne er nu den laveste i 115 år. Og Thornings troværdighed rasler ned.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) vælgerkrise er nu så alvorlig, at Socialdemokraterne kun har opbakning fra 15,6 procent af vælgerne.

Det er den laveste tilslutning til partiet siden 1898.

Siden marts har Socialdemokraterne mistet seks procentpoint, viser en ny meningsmåling som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten.

Det svarer til et tab på 10 mandater. Samtidig er Thornings personlige troværdighed styrtdykket, siden hun for halvandet år siden overtog regeringsmagten.

I en måling af partiledernes troværdighed ligger Thorning helt i bund sammen med SF-formand Annette Vilhelmsen.

Vælgerne vurderer Thornings troværdighed til 4,2 på en skala fra 0 til 10. I en tilsvarende måling fra december 2010 fik Thorning karakteren 6 ifølge Jyllands-Posten.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har øget sin troværdighed, siden han tabte valget. Sammen med DF-formand Kristian Thulesen Dahl ligger Løkke i top med karakteren 6.

Bundkarakteren fra vælgerne afspejler Socialdemokraternes vælgerkrise, mener partiets politisk ordfører, Magnus Heunicke.

- Det er meget naturligt. For når det går skidt for partiet, smitter det af på alle de måder, man måler os på, siger han til avisen.

I Rambølls måling er Venstre nu dobbelt så stort som Socialdemokraterne.

- Målinger går lidt op og ned, men det her er klart utilfredsstillende, siger Magnus Heunicke, der dog advarer mod at dømme Thorning helt ude.

- Det sidste punktum er ikke sat i historien om denne regering. Der kan ske mange ting på to år, siger han med henvisning til, at valget senest skal afholdes i september 2015.

Måling: Opbakning til Thorning sætter bundrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce