Et flertal uden om regeringen foreslår, at skilte skal advare om, hvor fotovognene holder. Trafikforsker mener, at skiltning vil gå ud over trafiksikkerheden.

Sæt advarselsskilte op, så bilister kan se, hvor fotovognene holder.

Sådan lyder et nyt forslag fra tre partier i Folketinget. Forslaget kommer fra S, DF og LA, der danner flertal uden om regeringen. Motivet for at advare er, at fotovogne ikke må være pengemaskiner. Det fortæller dr.dk.

På Fyn og øerne blev der i de første ni måneder af 2015 udskrevet bøder for 60 millioner kroner, og der blev blitzet mere end 32.000 gange.

Artiklen fortsættes under kortet.

Men det er en dårlig idé med advarselsskilte, mener Harry Lahrmann, der er lektor ved trafikforskningsgruppen på Aalborg Universitet.

- Hvis man altid bliver advaret, sætter man kun farten ned lige der, hvor fotovognene er. Vi er nødt til at have en kombination af, at vi fortæller, hvor nogle står, og at nogle står skjult, siger han til dr.dk.

- Ellers får vi ikke lettet foden fra speederen på alle veje, men kun lige der, hvor de står. Det er rigtig mange steder, man kører for hurtigt. Det er faktisk på hovedparten af de danske veje.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.

Mere om emnet

Se alle
5
Fyns Politi: Der kommer fart på fotovognene igen

Fyns Politi: Der kommer fart på fotovognene igen

50
Fotovogne forlader guldgrube: Nu overvejer politiet højere hastighed

Fotovogne forlader guldgrube: Nu overvejer politiet højere hastighed

19
Fartbødernes år: Foto-bøder for 60 millioner uddelt på ni måneder

Fartbødernes år: Foto-bøder for 60 millioner uddelt på ni måneder