Lyssignaler skifter køn


Lyssignaler skifter køn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For nylig gjorde Sverige op med kønsdiskrimination på lyssignaler - nu er Københavns Kommune klar til at udskifte røde og grønne mænd med kvinder.

Mens debatten om ligeløn raser, er Københavns Kommune nu parat til at gøre noget ved kønsdiskrimineringen i fodgængerovergangene.

Det er den radikale gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Manu Sareen, der - med et flertal bag sig - vil udskifte nogle af mændene i byens røde og grønne lyssignaler med kvinder. Udspillet får kritik fra talskvinde for Selskab for Ligestilling, Hanne Bille, der kalder det "spøjst og dyrt - uden det rykker ved ligestillingen".

Men ifølge Sareen handler initiativet ikke kun om ligestilling, men ligeså meget om at skabe spræl i København, skriver Nyhedsavisen.

- Det vil sætte mere kulør på byen - og det koster stort set ingen penge. Jeg håber, at vi kan få forslaget stillet inden sommerferie, og så vil vi stille og roligt gå i gang med at sætte de nye skilte op - for eksempel når der alligevel skal udskiftes lyssignaler. Og med tiden kan vil måske føje nye symboler til, siger Manu Sareen til Ritzau.

Det københavnske kønsskifte på lyssignalerne kommer efter, at svenske kvinder i sidste måned fik tilsvarende muligheder, da regeringen i Stockholm af hensyn til ligestillingen besluttede, at der fra årsskiftet også skal kunne sættes et damesignal op ved fodgængerovergange i Sverige - ikke kun en mand som i dag.

Lyssignaler skifter køn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce