Lyntilladelse til fynsk cannabisproduktion: 100 job på vej til Fyn efter årsskiftet

Spectrum Cannabis regner med, at produktionen af medicinsk cannabis kan begynde allerede til januar og varsler nye ansættelser om få måneder. Arkivfoto: REUTERS/Blair Gable/File Photo

Lyntilladelse til fynsk cannabisproduktion: 100 job på vej til Fyn efter årsskiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der gik ikke mere end to uger, fra muligheden for fynsk cannabisproduktion dukkede op, til tilladelsen var i hus. Den dansk-canadiske virksomhed Spectrum Cannabis vil kopiere erfaringerne fra Canada og sætte sig på det europæiske marked, så snart tilladelsen træder i kraft til januar. Og det kræver i omegnen af 100 nye ansættelser, siger direktøren.

Den 15. december fik 11 virksomheder tilladelse til at dyrke og forarbejde cannabis som led i prøveordningen for medicinsk cannabis, der træder i kraft den 1. januar 2018.

En af disse virksomheder er Spectrum Cannabis, der for nylig købte det fynske gartneri Nældebakken med henblik på at starte en produktion i Danmark.

- Vi havde regnet med, at det ville tage et års tid, før tilladelsen kom på plads, så det var ret uvirkeligt, da den pludselig - to minutter i fem i fredags - kom i hus. Det er jo kun et par uger siden, den her mulighed på Fyn dukkede op, siger direktør Lars Thomassen.

- Det er helt H.C. Andersensk: et lille eventyr.

Efter canadisk forbillede

Spectrum Cannabis er et joint venture-selskab bestående af det nystartede danske firma Danish Cannabis og canadiske Canopy Growth; et børsnoteret selskab der allerede har en stor produktion af medicinsk cannabis i Canada, som på nuværende tidspunkt er en af leverandørerne til det voksende europæiske marked. Og ifølge Lars Thomassen kommer den fynske produktion til at læne sig meget op ad den veletablerede canadiske industri.

- Vi vil slet og ret kopierer en canadisk fabrik med hele dens setup. Når både danskerne og tyskerne har godkendt de canadiske forhold, hvorfor så ikke lave en magen til, spørger Lars Thomassen retorisk.

- Det indebærer døgnvagt, indhegning, koder på dørene, videoovervågning og jævnlige afvejninger af cannabissen, når den flyttes fra et rum til et andet, for at kontrollere at man ikke har tabt noget undervejs. Og så skal vi have nogle bokse til opbevaring, hvor der er 48 centimeter på alle sider. Så det bliver så sikkert, som det overhovedet kan blive.

Ansættelser på vej

Selvom der stadig er en masse foranstaltninger, der skal på plads, så satser Spectrum Cannabis på, at produktionen kan begynde, så snart tilladelsen træder i kraft efter årsskiftet.

- Vi har planer om at starte hampdyrkningen om et par måneder. Men indtil den er kommet op at køre, så importerer vi cannabissen fra Canada og lave produkterne ud af dette i starten, siger Lars Thomassen.

Han påpeger, at selvom firmaet har overtaget de nuværende medarbejdere på Nældebakken, så er der også behov for nye ansættelser, da cannabisproduktion er meget arbejdsintensiv. Helt nøjagtig skal arbejdsstyrken vokse fra 25 mand til 125.

Firmaets forhåbning er, at Spectrum Cannabis ikke alene skal servicere det danske marked, men også eksporterer til andre europæiske lande som Tyskland, Grækenland og Polen, der alle er ved at åbne op for handel med medicinsk cannabis.

Lyntilladelse til fynsk cannabisproduktion: 100 job på vej til Fyn efter årsskiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce