Lynstudenter skal have højere SU


Lynstudenter skal have højere SU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studerende bør belønnes med mere SU, hvis de dropper sabbatåret og gør sig hurtigt færdige. Det foreslår Arbejdsmarkedskommissionen. Minister vil se på idéen.

Det skal give gevinst at gøre sig hurtigere færdig med studierne. SU'en skal hæves for unge, som skynder sig.

Det foreslår Arbejdsmarkedskommissionen, som påpeger, at statsfinanserne årligt styrkes med 2,5 milliarder kroner, hvis de studerende kommer et halvt år hurtigere gennem uddannelserne.

- Vi vil tilskynde de unge til at blive hurtigere færdig med deres uddannelse. Det kan for eksempel ske ved, at man giver en lidt højere SU til unge med tidlig studiestart. Samtidig kan en del af SU'en afhænge af, om de studerende præsterer det forventede på et semester, siger kommissionens formand, Jørgen Søndergaard til Berlingske Tidende.

Idag er danske unge fire år længere om at studere færdig, end hvis de gik den lige vej fra 9. klasse. Undervisningsminister Bertel Haarder (V) vil se på kommissionens forslag.

- Jeg studerer med interesse alle forslag, som kan føre til en bedre udnyttelse af de mange offentlige penge, vi bruger på SU. Vi er allerede inde i en udvikling, hvor de studerende bliver hurtigere færdig, men når det gælder om at have de længste studietider i verden, ligger vi fortsat nummer et, og det er ikke en rekord, vi skal rose os af, siger Bertel Haarder.

Lynstudenter skal have højere SU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce