Lynlovgivning underkendes af fagfolk


Lynlovgivning underkendes af fagfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksperter advarer mod at haste hårdere straffe og strammere regler for udvisning gennem Folketinget.

En lang række eksperter mener, at regeringen og Dansk Folkeparti svigter de demokratiske principper i iveren efter at gennemføre stramningerne i den såkaldte tryghedspakke.

Det skriver dagbladet Politiken.

Tryghedspakken omfatter blandt andet en fordobling af straffen for overfaldsvoldtægter og hjemmerøverier og en skærpelse af udvisningsreglerne.

Partierne vil have de fleste skærpelser vedtaget inden Folketingets sommerferie den 23. juni, hvilket giver kort eller ingen tid til høring hos eksperter og fagfolk.

- Det er et demokratisk problem, fordi der ikke bliver tid til kritisk offentlig debat. Og et praktisk problem, fordi de kan komme til at lave noget, der ikke er arbejdet igennem, siger professor i statskundskab Jørgen Grønnegaard Christensen til Politiken.

- Det er meget svært at se et sagligt argument for, at straffene for hjemmerøverier skal laves i hastværk, tilføjer han.

Tryghedspakken er vedtaget i forlængelse af regeringens forhandlinger om 2020-planen, og sammenblandingen af retspolitiske stramninger og økonomiske reformer får hård kritik af foreningens Danske Advokater:

- Man ændrer ad bagdøren på nogle retspolitiske principper uden en forudgående grundig høring blandt specialister, som kender til virkninger af sådanne stramninger, siger advokatforeningens formand, Lars Svenning Andersen.

- Den efterfølgende høring bliver ultrakort og kommer til at fremstå som spildtid og skinmanøvre, fordi den politiske beslutning i realiteten er truffet på forhånd, siger Lars Svenning Andersen til Politiken.

Lynlovgivning underkendes af fagfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce