Ofo kommer ikke til at levere 2.000 gratis bycykler til Fyn. Jim Lyngvild har afvist tilbuddet.

Opd. 16.50 med en kommentar fra by- og kulturrådmand Jane Jegind:
Glem alt om 2.000 gratis cykler fordelt rundt på Fyn, lyder det fra Jim Lyngvild, der er kendt for at skabe mode, creme og øl. Og opmærksomhed.

Mens de fynske borgmestre tirsdag mødtes på Langeland for blandt andet at træffe beslutning om det kinesiske firma Ofos tilbud om 2.000 bycykler, så havde Odense allerede truffet sin beslutning. Det ærgrer, Jim Lyngvild, der har formidlet kontakten mellem Ofo og de fynske kommuner:

-Jeg har fået en mail fra Odense kommune, og de har besluttet sig til at takke nej til tilbuddet. Ikke nogen begrundelse - bare nej tak, siger Jim Lyngvild, der kke vil have mere med projektet at gøre:

-Jeg gider ikke mere. Jeg har ringet til mine forbindelser i Kina og sagt, at det ikke bliver til noget med Fyn.

Jim Lyngvild langer ved samme lejlighed ud efter Odense Kommunes beslutning:

- Der er gået Odense i den igen. Jeg har så mange gange haft samarbejde i gang med Odense Kommune, men det ender altid med, at det strander.

De kunne da mødes

Danske Cykelhandleres direktør, Thomas Johnsen, har rådgivet først Odense Kommune og i dag også alle Fyns borgmestre, når de mødes til Borgmesterforum i Rudkøbing. Han advarer mod, at cyklerne er af ringe kvalitet, og at man ser, at de ender med at ligge smidt rundt omkring i byen, uden at nogen henter dem eller vedligeholder dem.

Det argument forstår Jim Lyngvild ikke. Han mener, at Ofo, der er den største operatør på markedet, er ude over de børnesygdomme, der måtte have været. Desuden peger han på, at Ofo netop ville forpligte sig til at indsamle og vedligeholde cyklerne og til at ansætte lokal arbejdskraft.

-Det er da mærkeligt, at Odense ikke engang har villet tage et mødes med Ofo og konfrontere dem med de spøgelser, kommunen åbenbart ser, siger han.

Men Jim Lyngvild er i alle tilfælde ude af billedet, når det gælder cykler.

-Jeg vil ikke bruge flere kræfter på det, og jeg er ligeglad. Det er ikke noget, jeg tjener en krone på, og jeg er ikke stillet nogen indtægt i udsigt, hvis en aftale faldt på plads.

Odense: Rigtig beslutning

Odenses by- og kulturrådmand, Jane Jegind (V), mener dog, at Odense Kommune har truffet en rigtig besluting efter forvaltningens granskning.

-Der sker meget på det her område, og nogle gange er det en god ide lige og se tiden an. Det er ikke altid bedst at være first mover, siger rådmanden.

Hun peger en række problemer, der har været med bycyklerne andre steder, og hun peger også på, at Odense ikke ligefrem står og mangler cykler.

-Vi er jo en cykelby, og hver Odenseaner har sin egen cykel, siger hun og peger på, at byen også har sit eget turistcykel-system, som kører bedre, end det har gjort.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
3
Rystet Lyngvild: 2.000 fynske bycykler er parkeret

Rystet Lyngvild: 2.000 fynske bycykler er parkeret

4
Cykelhandlere advarer: Pas på gratis cykler fra Kina

Cykelhandlere advarer: Pas på gratis cykler fra Kina

Kamp om at levere cykler til Fyn

Kamp om at levere cykler til Fyn