Lundbeck-eksperter i dobbeltrolle


Lundbeck-eksperter i dobbeltrolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske læger, der støtter Lundbeck i sagen om midlet, der bruges ved henrettelser, er betalt af Lundbeck.

To amerikanske eksperter, som ifølge Lundbeck advarer imod, at den danske koncern indstiller salget af epilepsimedicinen pentobarbital, der foreløbig er brugt til 12 henrettelser i amerikanske fængsler, er begge på Lundbecks lønningsliste.

Det oplyser DR Nyheder.

I pressemeddelelser og talrige medieoptrædener har Lundbecks koncerndirektør, Ulf Wiinberg, de seneste uger gentagne gange forklaret, at Lundbeck ikke kan indstille salget af pentobarbital i USA, fordi amerikanske læger har advaret Lundbeck om, at det vil gå hårdt ud over patienter med epilepsi i USA.

Det er sket med direkte henvisning til professor Lawrence J. Hirsch fra Columbia Comprehensive Epilepsy Center og Michael D. Frost fra Minnesota Epilepsy Group.

Lawrence J. Hirsch oplyser selv i forbindelse med et forskningsprojekt, at han har fået honorarer fra Lundbeck inden for det seneste år - både i forbindelse med foredrag og som tilskud til hans forskning. Den anden ekspert, Michael D. Frost, modtager også penge fra Lundbeck.

Steffen Thistrup, der er chef for Institut for Rationel Farmakoterapi under Lægemiddelstyrelsen, mener, at de to lægers troværdighed stort set er væk, når de er købt og betalt af Lundbeck.

- De har klart en habilitetskonflikt i deres udsagn, og hvis den habilitet eller interessekonflikt ikke fremgår af det udsagn, Lundbeck har sendt ud, synes jeg, det er problematisk, siger Steffen Thirstrup.

Lundbecks koncernchef Ulf Wiinberg bekræfter over for DR Nyheder, at de to amerikanske læger har modtaget honorarer fra Lundbeck og oplyser, at Lundbeck ikke har indhentet ekspertkommentarer fra andre end de to.

- Der er tale om to meget anerkendte eksperter, hvis udsagn ikke farves af, om de har modtaget honorarer, siger Ulf Wiinberg til DR Nyheder.

Lundbeck-eksperter i dobbeltrolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce