Luksusvilla i Søllerød skal rives ned


Luksusvilla i Søllerød skal rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlandsdanskeren og mangemillionæren Jørgen Schmidt er nu også i Østre Landsret blevet dømt til at nedrive sin ulovligt opførte pragtvilla på Skodsborgvej i Søllerød.

Dermed bekræfter landsretten Naturklagenævnets påbud fra oktober 2000.

Ejendommen er på 150 kvadratmeter i halvandet plan og ligger i naturskønne omgivelser ved Mølleådalen. Den blev i al diskretion opført på den fredede grund Vate-lunden i 1992, og ejeren, som har skabt sig en formue på betalingskortfirmaet DZ Holding A/S, søgte hverken byggetilladelse eller dispensation fra fredningen. Først syv år senere opdagede Søllerød Kommune huset.

Jørgen Schmidts advokat, Anners P. Dahl i Christiansfeld, oplyser, at landsrettens dom allerede er anket til Højesteret. Ejeren fastholder, at bygningen er nødvendig for driften af den samlede ejendom. Det har siden fredningen i 1955 været et krav, at der kun måtte opføres huse på grunden, hvis det var nødvendigt for at drive den frugtplantage, som også ligger på matriklen. Det krav mente Østre Landsret ikke, at villaen opfylder.

Men Jørgen Schmidt, som bor i Thailand, og hans advokat mener stadig, at de har en god sag.

- Ellers var den ikke blevet anket til Højesteret, det er jo en logisk følge deraf, siger Anners P. Dahl.

Søllerød Kommune har som tilsynsmyndighed indtil videre forholdt sig afventende, selv om man allerede efter Naturklagenævnets afgørelse for fire år siden kunne have foranlediget, at villaen blev revet ned.

Ifølge Søllerød Kommunes byplanchef, Kaj Sørensen, bør det være meget nemt for Højesteret at træffe en beslutning, når sagen kommer for.

- Den dom, der ligger, er så klar. Dette er en måde at købe sig tid på, og når man har penge nok....De fleste ville jo nok tænke sig om, når dommen er så klar, som den er, og man yderligere bliver pålagt at betale Naturklagenævnet 100.000 kroner i sagsomkostninger. Det ville man normalt opfatte som et meget kraftigt signal fra retssystemet. Det er en af den slags sager, vi helst havde været foruden, men vi kan kun være tilfredse med dommen, siger Kaj Sørensen.

Han oplyser, at ejeren har benyttet villaen, både til bolig og erhverv, siden Naturklagenævnets påbud i efteråret 2000. Jørgen Schmidt har også forsøgt at sælge ejendommen trods det, at sagen ikke er endeligt afgjort.

Politikerne i Søllerød Kommunes byplanudvalg bliver i løbet af august orienteret om landsrettens dom.

- Vi vil lade det være op til udvalget at beslutte, om man skal foretage sig noget. Foreløbig tager vi det stille og roligt. Ejeren har valgt en vej, som er fuldt legal, men det piner os, at det tager så lang tid i retssystemet, for det svækker retsbevidstheden, at det går så langsomt i sager, der er så oplagte, siger Kaj Sørensen.

Byplanchefen finder det meget vanskeligt at tro, at Jørgen Schmidt har handlet i god tro.

- Når man har benyttet en arkitekt fra et anerkendt arkitektfirma, som har bygget mange huse i kommunen, og som vidste, at man skulle søge byggetilladelse - så må man spørge, hvorfor han ikke har gjort det i dette tilfælde? mener Kaj Sørensen.

Luksusvilla i Søllerød skal rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce