Luftforurening koster kassen


Luftforurening koster kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luftforurening giver folk sygdomme, der koster samfundet hundredvis af millioner kroner om året. S vil sætte kraftigere ind med miljøzoner i flere byer.

Socialdemokraterne vil have sat meget kraftigere ind i bekæmpelsen af luftforurening i byerne. Det forlanger partiet på baggrund af opgørelser fra regeringen af, at det i hvert fald koster samfundet 123 millioner kroner, at folk bliver syge af forurenet luft.

Regeringen har foreløbig kun lagt op til at indføre miljøzoner med krav om dieselfiltre på biler i de fem største byer. Men det er også nødvendigt i mange mindre købstæder, siger Socialdemokraternes medlem af Folketingets miljøudvalg, Benny Engelbrecht.

- Det vil være en god forretning for både staten og samfundet i forhold til, hvad folks astma og andre sygdomme fra luftforureningen koster, siger han.

Regeringen lægger også op til kun at kræve dieselfiltre på biler, som er ældre end otte år. Men Socialdemokraterne vil også have det til at gælde nyere biler i den kommende lov.

Ifølge den seneste opgørelse fra Sundhedsministeriet bruger danske sygehuse bruger hvert år 123 millioner kroner på at behandle sygdomme, der er forårsaget af luftforurening.

Statens Institut for Folkesundhed skriver i sin seneste rapport, at 2200 danskere årlig bliver indlagt på et sygehus på grund af kredsløbssygdom, der er forårsaget af luftforurening.

Ifølge Statens Institut for Folkesundhed koster luftvejssygdomme fra forurening årligt to millioner sygedage. Det har Finansministeriet tidligere opgjort til et samfundsøkonomiske tab 3,3 milliarder kroner. FN's Verdenssundhedsorganisation har opgjort de tabte sygedage til kun 1,8 millioner. På den baggrund skønner Finansministeriet, at det samfundsøkonomiske tab er lidt mindre.

Luftforurening koster kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce