Middelfart Kommune har "liket" en række hårde kommentarer om regionen og formand Stephanie Lose (V) på kommunens egen facebook-side "Bevar Middelfart Sygehus". Det har nu fået Stephanie Lose til tasterne. - Det er ikke en offentligt myndigheds opgave at udtrykke sympati for sådan et debatniveau, siger Lose.

"Så luk dog regionen i stedet der sidder bare en flok pampere og laver en masse lo.. "

"Hun er kold som is de har ingen forståelse for den menige befolkning hun har ikke prøvet en dårlig ryg hellere ødelægge for andre"

"Men vent blot - Lose(r) freder Tønder, der er hun født"

"Hun er ikke sin opgave voksen (...)"

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fik sig noget af en overraskelse, da hun fredag aften kom hjem efter en konstruktiv rundvisning med Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S) på Middelfart Sygehus.

Her tjekkede hun Facebook-siden "Bevar Middelfart Sygehus", som byrådet i Middelfart står bag, og kunne her læse en række hårde kommentarer, der både angreb regionen og hende som person. Men ikke nok med det. Middelfart Kommune, der driver siden, havde liket de pågældende opslag, så det fremstår som om, at kommunen vender tommelfingeren opad til de hårde budskaber.

Det fik hende selv til tasterne i et hårdt angreb.

"De mere private kommentarer ovenpå dagens besøg, som f.eks. ønsker, at jeg pådrager mig en eller flere diskusprolaps, kalder mig en "ægte blondine", eller insinuerer, at jeg ikke har noget mellem ørerne... tja, det lever jeg med. Men come on.... et byråd og en kommunal kommunikationsafdeling alligevel....! Tak for kaffe siger jeg bare", skriver Stephanie Lose på sin egen Facebook-side.

Overfor fyens.dk uddyber Stephanie Lose kritikken:

- Mit budskab er, at debatten på de sociale medier er hård nok i forvejen. I den forbindelse synes jeg bestemt ikke, at det er en offentlig myndigheds opgave at udtrykke sympati for et debatniveau, som det der kommer til udtryk i de kommentarer.

- Et "like" betyder ikke, at vi kan lide det

Hos Middelfart Kommune mener man dog ikke, at et "like" betyder, at man erklære sig enig med eller begejstret for den pågældende kommentar.

Det skriver kommunikationskonsulent i Middelfart Kommune Mie Spuur Simonsen i et opslag på "Bevar Middelfart Sygehus".

"Vi er blevet spurgt, hvorfor kommunikationsafdelingen på vegne af byrådet 'liker' alle kommentarer - også de ikke positive af slagsen. Svaret er, at et like er et : tak for dit input til debatten. Derudover understøtter det Facebooks algoritme til at sprede siden ud til flere brugere. Ved nærmere gennemgang, så kan vi godt se, at det kan sende et signal om, at vi er enige i indholdet af alle kommenterer. Det er ikke altid tilfældet. Hvis vi har støt nogen, herunder Stephanie Lose, som i dag skriver om det på sin Facebook-side, så kan vi kun sige: Undskyld!"

Den forklaring giver Stephanie Lose dog ikke meget for.

- Det ligger jo lidt i ordet ”like”, at det er noget, man godt kan lide. Det synes jeg, at man skulle have en lidt større forståelse for. Generelt er det jo sådan, at hvis man gerne vil nå ud til at mange mennesker som muligt, skal man bare udtrykke så i tilstrækkelig perfide vendinger. Men det går jeg da heller ikke ud fra, at kommunen og byrådet vil, siger Stephanie Lose.

Middelfart Kommune vil nu gennemgå alle kommentarer på siden og slette dem, der chikanerer navngivne personer.


Stephanie Loses statusopdatering:

I Region Syddanmark er vi i gang med en bunden opgave: få budgettet til at balancere og find besparelser for 167 mio....

Opslået af Stephanie Lose på 12. februar 2016


Middelfart Kommunes svar:

Kære alle. Vi takker for de flere tusind kommentarer her på siden de seneste uger. Kampen for Middelfart Sygehus er for...

Opslået af Bevar Middelfart Sygehus på 13. februar 2016
  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
2
Når et Facebook-"like" går skævt

Når et Facebook-"like" går skævt

9
Facebook-ekspert: Kæmpe fadæse af Middelfart Kommune

Facebook-ekspert: Kæmpe fadæse af Middelfart Kommune