Når politikerne i Region Syddanmark mødes, skal det ikke længere foregå de i byen på dyre steder. Møderne kommer til at blive holdt i Regionshuset i Vejle.

Før i tiden, når politikerne i Region Syddanmark skulle holde møder eller nytårskur, er det foregået steder som Koldinghus og Hotel Munkebjerg. Det skal dog være slut nu. Det fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til DR Fyn.

- Vi har de faciliteter, vi skal bruge i regionshuset, og så synes jeg lige så godt, at vi kan bruge dem frem for at tage ud i byen. Der er ingen grund til at bruge penge på noget, vi selv kan håndtere, siger Stephanie Lose til DR Fyn.

Første eksempel på det bliver til marts, når der er budgetseminar, hvor der skal besluttes nedskæringer for 200 millioner i regionen. Seminaret kommer nu til at foregå i regionshuset i Vejle. Sidste år blev det holdt på Hotel Munkebjerg, og kostede over 34.000 kroner.

Valget af regionshuset får ros fra andre politikere.

- Beløbene, vi sparer på det her, er ikke nødvendigvis så store, men det er princippet i, at vi skal have større respekt for borgernes penge, siger Marianne Mørk Mathiesen, der er regionsrådsmedlem for Liberal Alliance.