Lors' toiletbombe svarede til håndgranat


Lors' toiletbombe svarede til håndgranat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprængkraften fra den etbenede Lors Doukaevs bombe svarede i værste fald til en håndgranat, siger kemiekspert.

Det var en bombe med en seriøs sprængkraft, der 10. september sidste år gik af i ansigtet på eks-tjetjeneren Lors Doukaev på et toilet på Hotel Jørgensen.

Det vurderer kemiekspert Mads Skak Jensen fra Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab, der blev sat til at undersøge resterne af det hjemmelavede sprængstof TATP, som Doukaev håndterede.

- Der blev fundet rester i en sort metalcylinder, og min vurdering er, at hvis den var fyldt op med omtrent 50 gram TATP, så ville dens sprængkraft svare til sprængkraften fra en håndgranat, sagde Mads Skak Jensen tirsdag i retten, hvor han er indkaldt som vidne i sagen mod Doukaev.

Kemiekspertens vurdering fandt tirsdag støtte i en videosekvens fra politiets kriminaltekniske center, der blev afspillet i retten.

Her blev en bombe magen til Doukaevs indeholdende 47 gram TATP og godt 1500 stålkugler prøvesprængt i et rum med en mannequindukke.

Da røgen lagde sig efter eksplosionen, var dukken gået midt over.

Trods den voldsomme prøvesprængning og vurderingen af, at sprængkraften kunne tilsvare en håndgranat slap Doukaev fra toileteksplosionen med overfladiske skader i ansigtet, som nu er helet.

Og det var ifølge Kim Lindholdt fra Kriminal Teknisk Centers Gerningstedsgruppe heldigt sluppet.

- Bomben er sprunget liggende på det vandretstående toiletlåg med en voldsom kraft, så mindst 77 stålkugler har boret sig op gennem loftet på toilettet, sagde han i retten.

Uanset om anklagemyndigheden har ret eller ej i, at Doukaev ville sende bomben med brev til Jyllands-Posten, så ville den ifølge Mads Skak Jensen næppe været nået frem.

- TATP er super følsomt, og derfor ikke oplagt til brevbomber. Det er tvivlsomt, om det vil nå frem, inden det eksploderer, sagde Mads Skak Jensen i retten.

Sagen mod Lors Doukaev fortsætter frem til 31. maj.

Lors' toiletbombe svarede til håndgranat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce