Lors købte bombegrej i lokalt supermarked


Lors købte bombegrej i lokalt supermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rabatkort til supermarked afslører, at bombemand har købt ingrediens til sprængstof i belgisk supermarked.

Bombemanden Lors Doukaev købte remedier til at fremstille en bombe i sit lokale supermarked. Den påstand forsøgte anklager Anders Riisager at føre bevis for, da sagen mod Doukaev fortsatte i Københavns Byret onsdag.

Lors Doukaev er anklaget for forsøg på terror ved at ville sende en brevbombe til Jyllands-Posten i Aarhus. En bombe, som dog gik af mellem hænderne på ham på et toilet på Hotel Jørgensen i København den 10. september i fjor.

Da retssagen begyndte i mandags, hævdede Lors Doukaev, at han havde fundet en mængde af sprængstoffet TATP, kaldet satans mor, på gaden i Liege i Belgien. Han samlede det op, fordi han troede, det var kokain.

Men noget tyder på, at den forklaring ikke holder vand. For ved anholdelsen havde Doukaev et rabatkort til supermarkedet Carrefour i sin hjemby i Belgien. Og det viser sig, at der er købt to kilo natriumkarbonat på kortet.

Sprængstoffet TATP fremstilles ved en reaktion mellem brintoverilte, acetone og syre. Overskydende syre skal fjernes for at stabilisere det i forvejen meget ustabile sprængstof.

Det kan natriumkarbonat blandt andet bruges til. Men normalt bruges det i forbindelse med almindelig rengøring.

- Jeg husker overhovedet ikke, at jeg skulle have købt det, lød reaktionen fra Lors Doukaev, der begyndte dagen i retten med at sende et stort smil i retning af tilhørerpladserne.

Anklager Anders Riisager dokumenterede, at natriumkarbonatet blev købt den 28. april 2010 - godt fire måneder før, Lors Doukaev ankom til Danmark.

- På tidspunktet omkring købsdatoen, afleverede jeg nøglerne til min lejlighed, og min kone og min mor gjorde det hele rent, så de har nok købt det dengang, lød forklaringen fra Lors Doukaev.

Der ventes dom i sagen sidst i maj.

Lors købte bombegrej i lokalt supermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce