Lokalformænd fra DF: Ingen opbakning til Jens Hald

René Lundegaard på Bogense Rådhus. Arkivfoto.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Lokalformænd fra DF: Ingen opbakning til Jens Hald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sine udtalelser om Venligboerne og sin fratrædelse fra Dansk Folkeparti får forhenværende formand for DF i Nyborg ikke megen opbakning fra andre fynske lokalformænd

Venligboerne driver landsskadelig virksomhed og blev sammenlignet med tyskerpigerne under Anden Verdenskrig. Sådan lød det i en nu slettet Facebook-opdatering fra forhenværende lokalformand Jens Hald for Dansk Folkeparti i Nyborg. Det har sidenhen medført politisk ballade i det østfynske, og Jens Hald trak sig fra partiet. I sympati med ham gjorde næstformanden og kassereren det også.

Hans kommentar får dog ingen opbakning fra andre fynske lokalformænd fra Dansk Folkeparti.

- Det kan jeg ikke bakke op om. Det ligger så fjernt for mig overhovedet at kunne tænke tanken og sige sådan noget. Det er ikke mit værdisæt. Man skal tænke over sin gøren og laden lige meget, hvilket parti man er med i, siger lokalformand for Dansk Folkeparti i Nordfyns Kommune, René Lundegaard.

- Udtalelserne tager jeg afstand fra. Vi kan ikke have, at folk udtaler sig sådan, siger Inge-Lise Thomsen, der er lokalformand for DF i Kerteminde Kommune.

Også hos lokalformand Flemming Boye fra Ærø Kommune er der afstandtagen til Jens Halds udtalelser.

- Det er et upassende ordvalg. Det kræver ikke så meget uddybning. Man skal være varsom med at sammenligne nogle med aktører fra Anden Verdenskrig. Jeg bakker Poul Lindholm (partisekretær i DF, red.) op i den næse, han har givet til Jens Hald, siger Flemming Boye.

Fint med oprydning

Flemming Boye er ikke den eneste lokalformand, der mener, at partisekretæren skulle blande sig i Jens Halds udtalelser og opførsel.

- Når der er stormvejr, skal der ryddes op og tages affære, og det skal man gøre ud fra hensynet til partiet. Det er der blevet gjort. Jeg er fint tilfreds med, at vi har et sekretariat på Christiansborg, der tager sig af tingene, når de kommer op i det her niveau, siger René Lundegaard.

- At Poul Lindholm har talt med Jens Hald er helt i orden. Vi er nødt til at kunne stå inde for vores politik, siger Inge-Lise Thomsen.

Ifølge Jack Odgaard, medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune for Dansk Folkeparti, så har de lokale DF'ere fået udtrykkeligt at vide, at de ikke må udtale sig racistisk.

- Både Jens Hald og de andre (næstformand og kasserer, der har forladt partiet i sympati med Jens Hald, red.) kender godt Poul Lindholms mening om det. Er de i tvivl, så har de snorksovet til de møder, de har været til, siger Jack Odgaard og tilføjer:

- Da jeg læste det her i avisen, blev jeg selv harm. Hvis der ikke skete noget, så var jeg gået ud af partiet.

Ingen mundkurv til resten af Fyn

Poul Lindolm gav bestyrelsen i Nyborg mundkurv på, men de andre lokale DF-foreninger, som avisen har talt med, er ikke blevet kontaktet af Poul Lindholm med henblik på samme.

- Bestemt nej. Overhovedet ikke, siger Kim Welcher, lokalformand for DF i Langeland Kommune.

- Jeg er ikke blevet kontaktet i forbindelse med udtalelser. Heller ikke i forbindelse med denne sag, siger lokalformand for DF i Middelfart Kommune, Anton Pedersen.

De forskellige lokalformænd føler heller ikke, at de er begrænset i at sige deres mening. De skal bare holde sig indenfor lovens rammer og lade være med at være racistiske.

- Der bliver ikke lagt låg på. Det føler jeg overhovedet ikke, siger Anton Pedersen.

Arne Larsen, lokalformand i Faaborg-Midtfyn Kommune, bakker ham op:

- Jeg føler, at jeg kan sige det, jeg vil. Når man går ud i det offentlige rum, skal man ikke sige sådanne ting, som andre kan misforstå eller bruge imod en. Det er jo dumt.

Avisen har været i kontakt med de lokale formænd for DF i Nordfyns, Faaborg-Midtfyn, Ærø, Kerteminde, Langeland og Middelfart Kommune. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Svendborg, Assens og Odense.

Lokalformænd fra DF: Ingen opbakning til Jens Hald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce