Løsladte tynges af gæld


Løsladte tynges af gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fleste, der løslades fra fængslet, kommer ud til en uoverskuelig gæld til det offentlige. Juraprofessor ønsker reglerne ændret.

Stort set alle, der kommer ud fra danske fængsler, har gæld til det offentlige, skriver Kristeligt Dagblad.

Det kan være advokatsalærer fra retssagen, udgifter til politiets tekniske undersøgelser og sagsomkostninger, og den kan let løbe op i mange hundredtusinder kroner, fortæller interesseorganisationer for tidligere indsatte. Gælden betyder, at fængslets tremmer for mange bliver byttet ud med uoverskuelig gældsætning, og det er et problem, siger Eva Smith, professor i jura ved Københavns Universitet og formand for Kriminalpræventivt Råd.

Hun mener, at der skal gøres noget ved de nuværende regler. For lige nu afholdes folk fra at få en normal tilværelse efter endt afsoning.

- Man kunne måske indføre gældssanering i forbindelse med straffesager. For som det er nu, kan det være svært at komme i gang med en lovlig tilværelse, hvis en stor del af ens indtægt skal gå til en stor gæld. Det kan ikke være kriminalitetsforebyggende, så vidt jeg kan se, siger Eva Smith til Kristeligt Dagblad.

Løsladte tynges af gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce