Løkke:Så er det ja eller nej til strukturen


Løkke:Så er det ja eller nej til strukturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ULTIMATUM: Tommelskruer på oppositionen

Fem regioner, ingen skatteudskrivning og begrænset driftsansvar til regionerne.

Det er de kameler, som oppositionen må sluge, hvis den vil med i et forlig om et nyt kommunalt Danmarkskort.

- Vi har brug for, at Socialdemokraterne gør deres stilling klar. Regeringen har rakt en hånd frem, og hvis de vil diskutere på de præmisser, så føler jeg, at vi hurtigt kan lande den her sag, siger Lars Løkke Rasmussen (V).

Den fremstrakte hånd er ifølge Lars Løkke Rasmussen, at regeringen er klar til at give de fem regioner lidt flere opgaver på for eksempel miljøområdet. Socialdemokraternes kommunalordfører, Ole Stavad, kalder udspillet for "chokerende" og ser alt andet end imødekommenhed.

- Jeg synes, det er en meget dårlig idé at spille ultimativt ud om emner, som forhandlingspartnerne lægger stor vægt på. Jeg kan absolut ikke få øje på nogen fremstrakt hånd.

"Enige om meget"

Både SF og de radikale er enige i den udlægning. SF'eren Kristen Touborg kalder det at forhandle med en "pistol mod panden", og Marianne Jelved er heller ikke optimistisk.

- Det ser svært ud. Det virker som et fait accompli, men nu skal vi diskutere det i gruppen. Det skal Socialdemokraterne og SF også, men jeg går ud fra, at vi stadig forhandler sammen, siger hun.

Lars Løkke Rasmussen tror dog stadig, at partierne vil møde med et positivt svar, når forhandlingerne fortsætter i aften.

- Sandheden er, at vi er enige om utroligt meget. Det handler om at skabe nogle stærke kommuner, som kan løse opgaverne. Når vi gør det, så er der ikke brug for et regionalt sikkerhedsnet, og det er det, vi skal have afklaret, siger han.

Weber:Rigtig retning

Mens oppositionen er skeptisk, så hilses regeringens nye udspil med tilfredshed af formanden for Fyns Amts Trafik- og Miljøudvalg, Poul Weber (V).

Ligesom det store flertal af sine kolleger i amtsrådet var Weber dybt skuffet over regeringens første udspil, der aflivede amterne til fordel for fem sygehusregioner. Bl.a. forudså Weber kaos på miljøområdet, som i det første forslag skulle fordeles mellem staten og kommunerne.

- Det nye forhandlingsudspil er et skridt i den rigtige retning. Det ser nu ud til, at linjen i den fynske regionplan kan fastholdes, og med de ekstra opgaver begynder regionerne at give mening, siger Poul Weber.

Også amtsborgmester Jan Boye ser positivt på, at regeringen har lyttet til kritikken og lægger flere opgaver ud i regionerne.

- Det kan forhåbentlig sætte gang i en proces, så parterne kan mødes i et bredt forlig. Det er endnu for tidligt at sige præcist, hvad opgaverne bliver, men jeg håber meget, at der vil blive reelt driftsansvar og myndighedsansvar til de kommende regioner. Ellers bliver det svært at nå til enighed, siger Jan Boye.

Løkke:Så er det ja eller nej til strukturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce