Løkke vil gøre kalendere hemmelige

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fortalte på sit ugentlige pressemøde tirsdag om sit forslag - der har støtte i oppositionen - om at formene pressen adgang til at se ministrenes kalendere.
Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

Løkke vil gøre kalendere hemmelige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge statsministeren er der ingen grund til, at pressen kan søge aktindsigt i ministerkalendere. De er alligevel intetsigende, mener han.

Allerede fra 1. juni bliver det umuligt at få aktindsigt i kalenderne hos regeringens ministre. Til gengæld vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kræve, at alle ministre fremlægger oplysninger om deres tjenesterejser, golfture, gaver og deltagelse i repræsentative arrangementer. Det skriver Ekstra Bladets netavis, eb.dk.

- Vi skal have fuld åbenhed, om det vi gør. Men på en ordentlig måde, sagde Løkke på sit pressemøde tirsdag.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er der ikke længere nogen grund til, at ministrenes kalendere skal være offentlige, fordi de efterhånden er blevet værdiløse som arbejdsredskab. Statsministerens egen kalender indeholder stort set kun intetsigende information som eksempelvis en notits om "privat arrangement" eller møde med "politiker".

Når der ikke står mere, er det netop, fordi han ikke ønsker, at pressen skal kunne se alle oplysninger om politikernes gøren og laden, skriver eb.dk.

Både Socialdemokraterne, SF og de Radikale støtter Lars Løkke Rasmussens forslag om at gøre ministerkalendere hemmelige.

Løkke vil gøre kalendere hemmelige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce