Løkke vil droppe frit sygehusvalg


Løkke vil droppe frit sygehusvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen overvejer at suspendere behandlingsgarantien, indtil sygehusene har fået afviklet puklen af patienter

En force majeure-situation. Sådan betegner finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) den kæmpe pukkel af ventende patienter, som strejken på landets sygehuse har efterladt.

Han åbner nu for, at regeringen muligvis vil suspendere det udvidede frie sygehusvalg, indtil puklen er afviklet. Dermed må danskerne muligvis indstille sig på, at man ikke kan kræve behandling inden for en måned i det kommende år.

- Der er rokket så meget ved båden, at sundhedsvæsnet det næste års tid er præget af en slags nødret. Når man er bragt i den situation, skal man turde tænke fordomsfrit, og det er regeringen parat til, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmålet om afviklingen af puklen af ventende patienter er blevet hovedtemaet i økonomiforhandlingerne med regionerne, efter at Sundhedskartellet i går indgik ny overenskomst.

Parterne mødes igen her i formiddag.

I går fastslog Lars Løkke, at der både skal "penge, sund fornuft og brug af privathospitaler" til for at få alle de ventede patienter behandlet. Men selv om han dermed lægger op til at give regionerne en pose penge til at betale sygeplejersker og læger for at arbejde ekstra, så skal afviklingen ske økonomisk forsvarligt.

- Vi skal så hurtigt som muligt have puklen væk og sikre patienternes individuelle rettigheder. Men det skal ske på en økonomisk forsvarlig måde. Det nytter ikke noget, at vi betaler os fra det og brænder to til tre milliarder af de næste par måneder, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regionerne beder i forvejen om to til tre milliarder kroner til flere behandlinger og ny medicin på sygehusene og penge til nye anlæg og en tidsplan for investeringerne i nye sygehuse. (ritzau)

Løkke vil droppe frit sygehusvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce