Løkke tæt på at opgive under bilagsstrid

Løkke tæt på at opgive under bilagsstrid
Foto: POLFOTO/Jens Dresling

Løkke tæt på at opgive under bilagsstrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var tæt på at opgive sit politiske arbejde under den langvarige strid om bilag, der ramte ham i foråret 2008.

Det var tæt på, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kastede håndklædet i ringen, da han i foråret 2008 blev centrum for en langvarig strid om bilagsrod. Det forklarede statsministeren søndag aften i et DR-program om årets gang 2009.

- Jeg tænkte, at jeg måske bare skulle gøre noget andet, forklarede statsministeren, der var "rigtig, rigtig tæt på" at træffe den beslutning.

- De fleste kan godt lide at tænke det bedste om sig selv, forklarede statsministeren og påpegede samtidig, at billedet af ham i offentligheden blev tegnet entydigt negativt.

Lars Løkke Rasmussen betegnede situationen som, at der blev "kørt meget hårdt på ham". Tidligere i udsendelsen havde statsministeren forklaret, hvordan oppositionen havde søgt at miskreditere ham i den lange periode, hvor Anders Fogh Rasmussen ventedes at være på vej væk fra dansk politik.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen var overvejelserne om at trække sig både et hensyn til sig selv, men også til partiet Venstre, der ikke ville have gavn af en frontfigur, der var slidt helt i bund renommémæssigt.

- Jeg har brugt hele mit liv på politik, fordi det interesserer mig, og fordi det er sjovt at være med til at træffe beslutningerne. Men efterhånden blev kritikken af mig enøjet og hård, forklarede statsministeren.

Lars Løkke Rasmussens bilagsstrid startede i marts 2008 og handlede om hans tid som amtsborgmester i Frederiksborg Amt. Siden fulgte yderligere kulegravning og debat om både taxiregninger i amtet samt for eksempel offentlig betaling af hotelophold efter en Paul McCartney-koncert på et tidspunkt, hvor Lars Løkke Rasmussen var indenrigs- og sundhedsminister.

Sagen forhindrede dog ikke, at Lars Løkke Rasmussen kunne sætte sig i statsministerstolen den 5. april i år.

Løkke tæt på at opgive under bilagsstrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce