Løkke stiller ultimativt krav om kontanthjælp

Lars Løkke - spiller højt spil om kontanthjælpsreformen.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Løkke stiller ultimativt krav om kontanthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løkke vil ikke lave en kontanthjælpsreform med mindre en ny borgerlig regering frit kan ændre den efter valget

Venstre er parat til at lade kontanthjælpsreformen falde på gulvet, hvis ikke regeringen giver Venstre og de borgerlige partier fri mulighed for at ændre reformen efter næste folketingsvalg, hvor regeringsmagten kan skifte.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som dermed stiller et ultimativt krav i forhandlingerne om regeringens vækstplan, der blandt andet skal finansieres af reformer af SU og kontanthjælp.

- Ja, det er 100 procent ultimativt. Det siger sig selv, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Vi synes, det er en kæmpefejl, at regeringen har revet kontanthjælpsloftet ned, så det for mange samboende kontanthjælpsmodtagere er sådan, at man skal ud og tjene 30.000 kroner om måneden, før det kan betale sig at arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Mens erhvervslivet tripper for at få en løsning, er forhandlingerne i Finansministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Uddannelsesministeriet ved at udvikle sig til ministudie i mistillid.

De borgerlige partier og regeringen er nemlig stort set enige om indholdet i reformerne af SU og kontanthjælp. De to reformer skal være med til at finansiere første del af regeringens vækstplan - som parterne i øvrigt også stort set er enige om.

Alligevel bliver der ved med at dukke forhindringer op i den sidste fase af forhandlingerne.

Først var det Dansk Folkeparti, der ville have undersøgt konsekvenserne af en EU-dom på SU-området, hvilket satte SU-reformen i stå, og nu er det Venstre, der vil kalde kontanthjælpsreformen en "aftale" frem for et "forlig".

På Christiansborg gør ordvalget den lille forskel, at Venstre ikke behøver at varsle, at man vil ændre reformen efter folketingsvalget.

- Det er så det, vi varsler nu, siger Lars Løkke Rasmussen, som dermed lægger op til flere stramninger for kontanthjælpsmodtager, hvis Venstre kommer til magten efter næste valg:

- Regeringen startede med at rive kontanthjælpsloftet ned.

- Man fjernede 225 timers reglen og starthjælpen.

- Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe regeringen med at stemme dens politik igennem i folketingssalen. Men så må regeringen også forstå, at vi lever i et demokrati, og hvis vi kommer til, så vil vi genoprette nogle af de fejl, regeringen har lavet på kontanthjælpsområdet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke stiller ultimativt krav om kontanthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce