Løkke ser ikke DF i regering

Dansk Folkeparti skal ikke regne med at få ministerposter i Lars Løkke Rasmussens regering. Partileder Pia Kjærsgaard beskrev det ellers i sidste uge som en overvejelse i Dansk Folkeparti at gå ind i en borgerlig regering efter næste valg, og hun slog fast, at det i hvert fald vil ske på et tidspunkt. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil holde fast i VK-regeringen i "en meget rum tid fremad". /ritzau/ medvirkende: Statsminister Lars Lække Rasmussen

Løkke ser ikke DF i regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom Dansk Folkeparti overvejer at kræve ministerposter efter næste valg, så har statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke tænkt sig at sige ja.

Dansk Folkeparti skal ikke regne med at få ministerposter i Lars Løkke Rasmussens regering.

Partileder Pia Kjærsgaard beskrev det ellers i sidste uge som en overvejelse i Dansk Folkeparti at gå ind i en borgerlig regering efter næste valg, og hun slog fast, at det i hvert fald vil ske på et tidspunkt. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil holde fast i VK-regeringen i "en meget rum tid fremad".

- Jeg tror, at det stærke her er en VK-regering i et tæt og tillidsfuldt samarbejde med Dansk Folkeparti. Det har vi haft siden 2001. Det er min bestemte intention at bygge videre på det, siger han og peger blandt andet på uenighed om EU-politikken mellem Venstre og De Konservative på den ene side og DF på den anden.

Pia Kjærsgaard slår fast, at Dansk Folkeparti vil gøre regeringsdeltagelse til et krav, når tiden er moden.

- Ja, i det øjeblik, vi føler, at det er det rigtige, så ja. Helt klart, siger Pia Kjærsgaard.

Lars Løkke Rasmussen vil ikke definitivt smække døren i for DF i fremtiden, men han ser det ikke for sig.

- Det, jeg siger, er, at jeg kan ikke se andet for mig end, at det, som vi går til valg på næste gang, er en VK-regering, og et alternativ til en VK-regering er altså en regering under ledelse af oppositionen, siger statsministeren.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har tidligere talt om et værdifællesskab med Dansk Folkeparti. Det gør Lars Løkke Rasmussen ikke.

- Jeg har primært et værdifællesskab med de mennesker, jeg selv er i parti med, og hvis jeg havde et værdifællesskab, der var større end det, så ville jeg være i parti med nogle flere mennesker, siger han.

Siden Lars Løkke Rasmussen overtog Statsministeriet i begyndelsen af måneden, har Dansk Folkeparti opfordret ham til at gå aktivt ind i værdikampen, og ifølge Pia Kjærsgaard skal den kamp forsvare det danske fællesskab. Samtidig slår hun fast, at hendes værdikamp ofte handler om islam.

Lars Løkke Rasmussen taler om "danske demokratiske traditioner".

- Vi er et lille åbent samfund, som kendetegnes ved, at der er rum for det enkelte menneske og et stærkt fællesskab bygget op omkring danske demokratiske traditioner, som blandt andet er, at vi behandler hinanden ordentligt, at vi har ligebehandling af mænd og kvinder, at vi respekterer ytringsfrihed, at der skal være plads til religionsfrihed, at vi kærer os om folk, der har det sværere end os selv, siger han.

Løkke ser ikke DF i regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce