Løkke-ros til Cavlingvinder

Se billedgalleri
DR-journalist Jesper Tynell fik fredag overrakt Cavlingprisen i Journalisternes Hus. Han får prisen for sit arbejde i radioporgammet Orientering, hvor han blandt andet har afsløret lovbrud i beskæftigelsesministeriet.

Løkke-ros til Cavlingvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren kalder Cavlingvinders afsløringer om Claus Hjort Frederiksen for "enormt solidt stykke journalistisk håndværk".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kun ros til årets vinder af den prestigefyldte Cavlingpris, P1-journalisten Jesper Tynell, der fredag fik prisen hos Dansk Journalistforbund.

Men hovedpersonen i afsløringerne - nuværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) - kan sove roligt om natten.

Det på trods af, at Jesper Tynell ifølge Cavling-komitéen får prisen for sine afsløringer af, at Claus Hjort Frederiksen i sin tid som beskæftigelsesminister eksempelvis ulovligt pålagde kommunerne at standse udbetalingen af kontanthjælp til mennesker, der ikke var omfattet af den såkaldte 300-timers-regel og ikke mindst iværksatte forsøg med tvangsaktivering af sygemeldte uden først at spørge Folketinget.

- Det er et enormt solidt stykke journalistisk håndværk, der er bedrevet her, lyder vurderingen indledningsvis fra Lars Løkke Rasmussen efter overrækkelsen.

Spørgsmål: Hvis der blot er et gran af sandhed i afsløringerne, burde sådan en minister så ikke have været fyret i stedet for forfremmet til finansminister?

- Jeg vil slet ikke gå ind... Jeg kommer her som pressens minister og for at hylde den dybdeborende journalistik. Jeg har ikke selv dyrket den her sag ned i sin sidste detalje. Jeg ved, at hvis du spørger i Beskæftigelsesministeriet, så vil man se anderledes på nogle af de konklusioner, Jesper har draget, tilføjer Lars Løkke Rasmussen, der drejer omkring, da han får spørgsmålet, om han ikke på baggrund af de nu prisbelønnede afsløringer har nogen betænkeligheder ved at have Claus Hjort Frederiksen som minister.

Løkke-ros til Cavlingvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce