Løkke og Lene E. uenige om Tyrkiet


Løkke og Lene E. uenige om Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyrkiet skal optages fuldt i EU, når landet er klar. Privilegeret status, som blandt andet vicestatsministeren har talt for, er uklogt, mener statsministeren.

Tyrkiet skal ikke have særordninger eller nogen form for privilegeret partnerskab med EU som alternativ til et fuldt EU-medlemskab.

Det slår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fast og siger, at et fuldt medlemskab af EU er målet, og at netop dét skal være den gulerod, der skal få Tyrkiet til at igangsætte reformer.

- For at opnå fuldt medlemskab skal landet leve op til de kriterier, som EU hviler på. Derfor vil det være et stærkt forandret Tyrkiet. Det er i vores interesse, at vi på den måde skaber et positivt udviklingspres. Det tror jeg ikke, man gør ved at opstille et scenarie af alternativer og genveje til fordele, som de kan opnå uden at indfri forudsætningerne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Dermed går Løkke i rette med den konservative vicestatsminister, Lene Espersen (K), som i sidste uge sagde, at "andre former for tilknytning af Tyrkiet" var "relevant og interessant at debattere". Samtidig understregede hun dog, at regeringens officielle politik er uændret.

Tanken om at erstatte målet om fuldt tyrkisk medlemskab med en anden form for tilknytning blev i dansk sammenhæng lanceret af den konservative spidskandidat til det kommende valg til Europaparlamentet, Bendt Bendtsen. Diskussionen udspringer af, at der i Tyskland kører en lignende diskussion, hvor den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og hendes konservative, kristendemokratiske parti, CDU, taler for, at den rigtige løsning for Tyrkiet ikke er et fuldt EU-medlemskab, men et privilegeret partnerskab.

At De Konservative taler positivt om tanken får dog ikke statsministeren til at åbne for en diskussion.

- Regeringen har kun én holdning, og det er den, jeg gør rede for her, siger han.

Lars Løkke Rasmussen siger samtidig, at der ikke er deadline på forhandlingerne med Tyrkiet.

Løkke og Lene E. uenige om Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce