Løkke har tilbudt Corydon kompromis om arveafgift


Løkke har tilbudt Corydon kompromis om arveafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arveafgiften bliver ikke afskaffet nu, men pengene skal ligge klar til efter næste valg, foreslår Løkke.

Regeringen og de borgerlige partier kan være meget tæt på at kunne indgå en aftale om anden del af vækstplanen.

Ifølge Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har de borgerlige partier foreslået finansminister Bjarne Corydon (S) et kompromis om den sidste alvorlige knast - en afskaffelse af arveafgiften.

- Vi har testet regeringen i løbet af dagen, og den er ikke klar til at fjerne arveafgiften. Så vores fælles forslag er, at vi bliver enige om uenigheden.

- Der ligger et par milliarder kroner på bordet, og hvis vi kan blive enige om at lade dem ligge, så må dem, der er regering efter næste valg bestemme, hvad de skal bruges til, siger Lars Løkke Rasmussen.

Hvis finansministeren kan gå med på det forslag, er vejen banet for en aftale:

- Hvis regeringen kan blive enige med os om at lade milliarderne ligge, så kan vi fjerne arveafgiften efter næste valg, og så kan vi også blive enige om de andre ting, siger Løkke.

Regeringen og de borgerlige partier genoptog onsdag aften forhandlingerne om vækstplanen.

Det skete, efter at de borgerlige partiers krav om at få fjernet arveafgiften for de familieejede virksomheder tirsdag fik forhandlingerne til at gå på standby.

Bjarne Corydon sagde nej til at bruge én milliard kroner på at fjerne afgiften, fordi det ifølge finansministeren ikke ville skabe ret mange job.

De borgerlige mener omvendt, at afgiften på 15 procent hiver kapital ud af de familieejede virksomheder, som dermed har sværere ved at investere i nye job.

Parterne nu blevet enige om, at man ikke prioriterer, hvad den ene milliard kroner skal gå til i den kommende politiske aftale om vækstplanen. Dermed kan den regering, som får magten efter næste valg, selv beslutte, hvad pengene skal gå til.

Hovedelementerne i anden del af vækstplanen er en lettelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent finansieret af en lavere vækst i det offentlige forbrug.

Løkke har tilbudt Corydon kompromis om arveafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce