Løkke håber på 5000 job ved at afskaffe arveafgift


Løkke håber på 5000 job ved at afskaffe arveafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge Løkke kan der være 5000 job i at afskaffe arveafgift. Tallet bygger dog på usikre forudsætninger.

Finansminister Bjarne Corydon (S) mener ikke, at der er ret mange job i at afskaffe arveafgiften. Men det er Venstres formand Lars Løkke Rasmussen helt uenig i.

De borgerlige partier har fremlagt ønsket om at afskaffe arveafgiften for de familieejede virksomheder i Danmark i den sidste del af forhandlingerne om regeringens vækstplan.

Og det kan der være helt op til 5000 job i, mener Lars Løkke Rasmussen:

- Det handler om arbejdspladser. Det er den dagsorden, regeringen har sat, og som vi allerede satte for et år siden med forslaget om en erhvervsskattepakke, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han gør regnestykket om de 5000 job op på denne måde:

- Der er måske 10.000 familieejede virksomheder, som skal generationsskiftes inden for de kommende år.

- Det kan berøre helt op til 250.000 danske arbejdspladser, og hvis der bare er et par procent af de arbejdspladser, som kommer i klemme, fordi man er nødt til at tømme virksomheden for kapital, siger Løkke og bremser så sig selv for at starte et nyt sted:

- Eller vendt om, hvis man bare kunne skabe to procent flere arbejdspladser, fordi virksomhederne får lov at beholde kapital, så snakker vi 5000 arbejdspladser, siger Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussens regnestykke baserer sig på dog på flere forudsætninger og ældre tal, viser et opkald til Erhvervsstyrelsen.

Ifølge Erhvervsstyrelsen viser de seneste tal fra 2003, at der er er 40.000 familieejede virksomheder i Danmark.

Erhvervsstyrelsen har dog ikke tal, der viser, hvor mange ansatte de familiedrevne virksomheder rent faktisk har.

I 2003 sagde 21.000 af de 40.000 familieejede virksomheder ja til, at de inden for en periode på ti år skulle overdrage virksomheden til en ny ejer på grund af pension.

Blandt disse virksomheder sagde 63 procent ja til, at det var et familiemedlem, der skulle overtage.

Interesseorganisationen for erhvervslivet Dansk Erhverv mener, at 235.000 arbejdspladser kan blive berørt, men analysen tager familieejede virksomheder og enkeltmandsvirksomheder under én kam.

I den type virksomheder er der i sagens natur ikke andre ansatte end ejeren, hvis arbejdspladser påvirkes, når ejeren selv går på pension.

Løkke håber på 5000 job ved at afskaffe arveafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce