Løkke gør op med Foghs kontraktpolitik


Løkke gør op med Foghs kontraktpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkke Rasmussen har sat sit eget ministerhold, og statsministeren gør nu også op med et hovedpunkt fra Anders Fogh Rasmussens tid: Kontraktpolitikken.

Statsminister Lars Lars Løkke Rasmussen (V) vil lede sin regering med overordnede målsætninger i stedet for konkrete og håndgribelige løfter.

Løkkes forgænger Anders Fogh Rasmussen indførte ellers den såkaldte kontraktpolitik og udstedte helt konkrete løfter, som vælgerne kunne holde ham fast på.

Men når Lars Løkke Rasmussen tirsdag formiddag præsenterer det nye regeringsgrundlag, der går under navnet 'Viden, vækst, velstand og velfærd', er de politiske målsætninger ikke så konkrete som tidligere. Det bekræfter Venstres nye gruppeformand, Kristian Jensen.

- Vi vil gerne skabe muligheden for, at man mentalt ryster posen. Efter otte og et halvt år som regeringsparti skal man kunne kigge fordomsfrit på sine egne holdninger og handlinger og se, om det er noget, man skal ændre på, selv om vi selv har stået fadder til det, siger Kristian Jensen og forklarer, hvordan ændringen kommer til at spille ind i ministrenes hverdag:

- Det er nu lagt op til, at det bliver mere målstyret, så arbejdsprogrammet lægger op til, hvad det er for mål, der skal opfyldes. Der kommer til at være et større ansvar på den enkelte minister for at formulere og udvikle konkrete politiske initiativer.

Politiken skriver onsdag, at en af de overordnede målsætninger er, at Danmarks skal være det rigeste land i verden i 2020. Danske skoleelever skal være blandt de dygtigste i 2020, og danske universiteter skal ligge i top i verden.

Også i forhold til arbejdsmarkedsreformer bliver der tale om mere generelle formuleringer end konkrete løfter. Ifølge Ritzaus oplysninger indeholder grundlaget en formulering om, at regeringen vil føre en "aktiv reformpolitik" for at sikre arbejdsudbuddet og den økonomiske holdbarhed.

Løkke gør op med Foghs kontraktpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce