Løkke fortryder intet ved klimatopmøde


Løkke fortryder intet ved klimatopmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark fik trukket 125 stats- og regeringschefer til København og kunne ikke gøre mere for at få en klimaaftale, siger statsministeren. Oppositionen er uenig.

Der er ikke noget at komme efter. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortryder ikke sin håndtering af klimatopmødet i december.

Det fastholder han tirsdag i et samråd i Folketingets Miljøudvalg over for oppositionens kritik.

- Det lykkedes at få 125 stats- og regeringsledere til København. Det var det element, der gjorde, at det trods alt lykkedes at skabe et resultat, som nu 104 lande har tilsluttet sig. Det er ikke det endelige resultat, men en trædesten på vejen, siger Løkke med henvisning til erklæringen Copenhagen Accord.

Aldrig nogensinde har der været så stor international beslutningskraft samlet som i Bella Center, blandt andre lederne fra USA, Kina, Brasilien og Sydafrika, understreger Løkke.

- Og når den store beslutningskraft ikke rakte til at nå et bedre resultat, så var det så langt, vi kunne nå, siger statsministeren.

Oppositionen ønsker en uafhængig evaluering af topmødet og mener, at EU indtog en alt for passiv rolle - blandt andet fordi EU ikke forhøjede indsatsen og gik op fra 20 procents CO2-reduktion i 2020 til 30 procent.

Mette Gjerskov (S) revser regeringen for at have fyret mange af de klimakyndige medarbejdere, selv om Danmark formelt stadig er klimaformand frem til COP16 i Mexico.

Statsministeren peger på, at Danmark stadig har en klimaattaché i Sydafrika og engang i foråret vil udstationere en klimadiplomat i Mexico By. Desuden holder klima- og energiminister Lykke Friis nær kontakt med sin mexicanske kollega, tilføjer Lars Løkke.

Mette Gjerskov finder det dybt utilfredsstillende, at der "slet ikke er nogen selvrefleksion" hos Løkke efter COP15, og at der endnu ikke er sendt en dansk klimadiplomat til Mexico.

- Det er ikke noget, der rykker. Mexicanerne er slet ikke forberedt på den situation, de står i, siger hun.

Løkke fortryder intet ved klimatopmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce