Løkke er klar til at spare i folkeskolen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er parat til at skære i folkeskolen.
Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Polfoto

Løkke er klar til at spare i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis kommunerne sparer i folkeskolen, så vil det være naturligt, mener statsministeren med henvisning til, at der i fremtiden bliver færre elever.

De besparelser, som regeringen vil pålægge de danske kommuner i årene frem til 2013, kan med regeringens velsignelse komme til at ramme folkeskolen.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde.

- Det vil da ikke være underligt, at de kommuner, hvor man har udsigt til et massivt fald i elevtallet, reducerer det samlede udgiftsforbrug på skoleområdet, siger han.

Han henviser til fremskrivninger, der viser, at der i årene frem til 2020 vil blive 36.000 færre skoleelever. Og på den baggrund har undervisningsministeren tidligere konkluderet, at folkeskolen kan klare sig med 3200 færre lærere.

Statsministerens ord står i kontrast til danskernes ønsker på området. En meningsmåling, som Catinét har gennemført for Ritzau, viser, at kun 0,5 procent af danskerne er klar til at spare på folkeskolen.

Samtidig har Danmarks Lærerforening tidligere sagt, at fremtidens faldende elevtal ikke kan retfærdiggøre færre lærere i de førstkommende år.

Samme meningsmåling fra Catinét viser også, at 22,9 procent af danskerne er parate til offentlige besparelser. Men forsvindende få af dem er klar til at skære i kernevelfærdsområder som ældrepleje, børnepasning eller folkeskole.

Men spares i kommunerne, det skal der, fastslår statsministeren:

- Jeg kan da så sandelig godt forstå, at danskerne ikke er særligt glade for, at der skal spares på kernevelfærden. Det er jeg da heller ikke glad ved, siger han.

26,5 procent af danskerne foretrækker skattestigninger fremfor besparelser, viser målingen. 43,7 procent foretrækker en kombination.

Løkke er klar til at spare i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce