Løkke betaler ikke første klasses-billetter tilbage

Foto: OLESEN PETER HOVE

Løkke betaler ikke første klasses-billetter tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke betale forskellen på business class og first class tilbage til GGGI.

Selvom formanden for Venstre og klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, Lars Løkke Rasmussen, både fortryder og beklager, at han ni gange har fløjet på første klasse for bistandskroner, så vil han ikke betale penge tilbage.

Det siger Lars Løkke på et pressemøde søndag i København, hvor han har givet pressen 206 sider med bilag for sine rejser som formand for GGGI.

- Jeg er ikke blevet mødt med et ønske fra GGGI om, at jeg skal betale penge tilbage. Gjort er gjort, og kan ikke gøres om, siger Lars Løkke.

GGGI har i år vedtaget, at formanden kun kan rejse på business class og ikke længere kan rejse på første klasse. På spørgsmålet om Lars Løkke af egen drift ville betale forskellen mellem de to billettyper tilbage, afviser Lars Løkke endnu en gang.

- Jeg synes godt, at jeg kan være den indsats bekendt, som jeg har udøvet for den her organisation, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har beklaget, at jeg ni gange har rejst helt eller delvist på first class, lyder svaret.

Lars Løkke vil ikke oplyse, hvem der tog initiativ til at ændre reglerne, så formanden ikke kunne flyve på første klasse.

- Rejsereglerne er ændret med mit aktive virke i dialog med min vicedirektør Bob Dawson, siger Lars Løkke.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har brugt over en million kroner på 15 rejser, som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), der har modtaget 90 millioner danske skattekroner til at fremme grøn vækst i fattige lande.

770.000 kroner er gået til flybilletter, hvilket i gennemsnit er mere end 51.000 kroner per billet.

First class er den ypperste måde at rejse på med rutefly, og det kan indbefatte egen seng og luksusforplejning. Den dyre og luksuriøse rejsestil med bistandskroner har fået kritik fra flere sider på Christiansborg.

Løkke betaler ikke første klasses-billetter tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce