Løkke beskyldes for grundlovsbrud

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) beskyldes for at bryde grundloven ved at suspendere det frie sygehusvalg uden en forudgående vedtagelse i Folketinget.
Foto: Arkivfoto: Jens Panduro

Løkke beskyldes for grundlovsbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finansministeren bryder grundloven, hvis han suspenderer det fri sygehusvalg, mener professor. Patientforening opfordrer til at insistere på behandling.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) bryder grundloven, hvis han som bebudet suspenderer det frie sygehusvalg allerede fra den 1. juli - før en vedtagelse i Folketinget. Det mener professor i sundhedsret Mette Hartlev, som kritiserer ministeren for alvorlig mangel på juridisk dømmekraft. Patientforeningen Danmark opfordrer patienterne til at insistere på, at de har krav på behandling, indtil et flertal har afskaffet loven.

Ministeren har begrundet suspenderingen med, at den langvarige sygehuskonflikt er en force majeure-situation, der nødvendiggør brug af nødret. Men det afviser Mette Hartlev.

- Vi skal tilbage til 2. verdenskrig for at tale om force majeure og nødret. Indtil loven er ændret, gælder reglerne om udvidet frit sygehusvalg, siger hun til Dagens Medicin.

Hun bakkes op af formanden for Patientforeningen Danmark, Karsten Skawbo-Jensen, der siger, at det på nogle sygehuse allerede nu er umuligt at blive visiteret til videre behandling i privat regi.

Medmindre Folketinget indkaldes ekstraordinært, holder medlemmerne sommerferie indtil oktober. Først derefter kan de stemme om en afskaffelse af loven.

Løkke beskyldes for grundlovsbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce