Løkke åbner for kompromis om arveafgift


Løkke åbner for kompromis om arveafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres formand er åben for at diskutere en reduktion af arveafgiften frem for en afskaffelse, siger han.

De borgerlige partier har spillet ud med et ønske om at få afskaffet arveafgiften for de små og mellemstore virksomheder i forbindelse med den vækstplan, som lige nu forhandles i Finansministeriet.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, siger dog nu, at han er åben for at diskutere en reduktion af afgiften, efter at finansminister Bjarne Corydon (S) har sagt nej til at afskaffe arveafgiften.

- Det vil være en imødekommelse, hvis regeringen foreslog det, men indtil videre har vi intet hørt fra regeringen, siger Lars Løkke Rasmussen, der opfordrer finansministeren til at indkalde til nye forhandlinger

Lars Løkke Rasmussen har omhyggeligt undgået at kalde forslaget om at afskaffe arveafgiften for et ultimativt krav, og dermed er der en dør på klem for, at begge parter kan slippe for at tabe ansigt.

- Vi har sagt, at der er en tidsel, der skal rives op, og det er aktieavanceafgiften. Det tror jeg, regeringen er med på, det fornemmer jeg i hvert fald. Så er der en halv tidsel om, at man straffer nogle banker af rene politiske grunde. Det kan vi nok ikke gøre noget ved.

- Men det skaber det afledte problem, at nogle virksomheder rundt i landet vil få sværere ved at få adgang til kapital, og derfor har vi brug for nogle længere kredittider. Det tror jeg, vi kan finde en løsning på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Dermed er parterne altså reelt enige om hovedpunkterne i vækstplanen, men de borgerlige partier forsøger i den sidste del af forhandlingerne at få en afskaffelse af arveafgiften presset ind i aftaleteksten:

- Det er normalt sådan på Christiansborg, at når en mindretalsregerings skal igennem med noget, så må den også give noget igen.

- Derfor har vi været meget præcise med det her ønske, for vi kunne også have sagt, at selskabsskatten skal længere ned, eller der skal ikke være nogen lønsumsafgift.

- I stedet har vi valgt noget meget lavpraktisk, som der er penge på bordet til. Det fortrænger ikke noget, som regeringen har foreslået, da man lagde vækstplanen frem, og det bidrager direkte til at skabe, vækst, investeringslyst og arbejdspladser, siger Løkke.

En afskaffelse af arveafgiften vil koste én milliard kroner. De penge kan dog bruges til forslag, der skaber flere arbejdspladser, mener Bjarne Corydon. Han siger desuden, at der er andre forslag på bordet, som offentligheden endnu ikke har hørt om.

Løkke åbner for kompromis om arveafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce