Løkke: Nu kan vi få SU og kontanthjælp på plads


Løkke: Nu kan vi få SU og kontanthjælp på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De studerende og de arbejdsløse får snart at vide, hvor mange penge de får udbetalt efter reformer.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen (V) er de to sidste knaster fjernet, så der kan indgås en aftale om SU og kontanthjælp.

Meldingen fra Venstres formand faldt på trappen foran Finansministeriet, efter de fire borgerlige partier torsdag eftermiddag har holdt møde med finansminister Bjarne Corydon (S).

Dermed er vejen langt om længe banet for, at studerende og arbejdsløse kan få vished for deres økonomiske situation fremover.

- Det betyder, at der nu er mulighed for, at man her i eftermiddag (torsdag. red.) kan genoptage drøftelserne i Beskæftigelsesministeriet og Uddannelsesministeriet og forhåbentlig meget, meget hurtigt lave en aftale, siger Lars Løkke Rasmussen.

I den sidste del af forhandlingerne har to ting skilt parterne.

På kontanthjælpsreformen har Lars Løkke Rasmussen krævet, at de borgerlige partier skal have fri hænder til at stramme reformen efter et valg og blandt andet genindføre det kontanthjælpsloft, som S-R-SF-regeringen har afskaffet, efter de kom til. Det er regeringen gået med til.

- Knasten om kontanthjælp er løst. En ting er, at regeringen har revet kontanthjælpsloftet ned, så det for mange kontanthjælpsmodtagere ikke kan betale sig at arbejde. Det kan vi ikke gøre noget ved, men vi har frihed til at lave om på det efter et valg, siger Løkke.

I forhold til SU-reformen står stridspunktet om en EU-dom, der giver andre landes EU-borgere adgang til dansk SU, hvis de tager arbejde i Danmark.

De borgerlige vil have løfter om, at regeringen vil kæmpe for at beskytte det danske SU-system, og den formulering er man også nået i mål med, siger Løkke:

- Vi er blevet enige om nu at fjerne de her to kæmpe sten, der blokerer for, at vi kan komme videre. Det betyder, at man nu forhåbentlig kan lave en kontanthjælpsreform, og at man kan komme i mål med SU, siger Lars Løkke Rasmussen.

Når SU og kontanthjælpsreformen er på plads, kan regeringen og de fire borgerlige partier tage hul på første del af vækstplanen, som blandt andet vil indeholde en boligjobordning.

- Vi har så aftalt, at når Finansministeriet har et overblik over de præcise penge og flowet i dem, så mødes vi her senere i dag for at tage hul på, hvad skal så pengene bruges på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Forventer du, at man kan blive færdig med første del af vækstplanen i dag?

- Nej, det tror jeg ikke, der er nogen, der har en forventning om. Og det skyldes simpelthen bare, at med den øvelse, vi har været igennem, får vi flere penge på bordet, end vi havde troet.

- Derfor har vi først og fremmest brug for, at Finansministeriet får regnet igennem, hvad er det præcist, hvor mange penge, og i hvilke år falder de, og så må vi tage en drøftelse om det, siger Løkke.

Løkke: Nu kan vi få SU og kontanthjælp på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce